Πολιτικoί Συνταξιούχοι Αρκαδίας: Αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Σπάμε τη σιωπή, μιλάμε για την  κακοποίηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Αρκαδίας για την Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών:
Η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου) καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τον Δεκέμβριο του 1999, για να αναδείξει το μείζον αυτό πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις.
Παγκοσμίως καθημερινά, εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια υφίστανται διάφορες μορφές βίας όπως η σεξουαλική, η σωματική, η ψυχολογική, η οικονομική βία, αλλά και η παρενοχλητική παρακολούθηση, η σωματεμπορία και ο βιασμός.
Η βία είναι εύκολο να εντοπιστεί, δύσκολο να σταθεί στο φως.
Η βία είναι κρυμμένη καλά. Είναι μία σκιώδης παρουσία με ακονισμένα νύχια που έχει σκάψει κάθε ανάχωμα, για να είναι εκεί και την επόμενη μέρα, ανενόχλητη, και κάθε επόμενη μέρα που ένας φόβος θα έχει πονέσει πιο πολύ και από τον ίδιο τον πόνο. Η βία υπάρχει στη ζωή καθιστώντας την αβίωτη. Ανεξάρτητα από τα τόσα πολλά που έχουν κατακτηθεί, όσο ακόμη μια γυναίκα, μια μάνα, μια κόρη, μια σύντροφος, μια φίλη έχει δεχτεί κακοποίηση, όσο ακόμη ο τίτλος κατά της βίας των γυναικών βρίσκει χώρο να δημοσιευθεί, να μοιραστεί, να περιγράφει, έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε, καθώς ακόμη βρίσκει σπίτι η βία να φωλιάσει.
Στην κοινωνία του πολιτισμού και της αλληλεγγύης υπάρχει ελπίδα. Για κάθε γυναίκα που είναι ο ήρωας, με το κεφάλι από σκυφτό, στο κεφάλι ψηλά, υπάρχει χώρος για άλλες τόσες ελπίδες.
Όμως κανείς πολιτισμός δεν θα ανοίξει ένα στόμα που φοβάται. Η αγάπη θα το κάνει, η παρουσία θα το κάνει. Η αλληλεγγύη θα το κάνει. Η ομοψυχία θα το κάνει. Εμείς θα το κάνουμε. Έχουμε όλες ευθύνη. Άλλωστε, όταν οι γυναίκες στηρίζουν γυναίκες, γίνονται θαύματα…
Γυναίκες κακοποιημένες μιλήστε! Μην περιμένετε να αλλάξουν τα πράγματα, μην δίνετε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες, μην συγχωρείτε, δεν παρέχουν καμία ασφάλεια οι 4 τοίχοι, γυναίκες, δεν θέλουμε να δούμε άλλα πρωτοσέλιδα, θέλουμε να παραμείνουμε ζωντανές η μια για όλες και όλες για μία. Βγάζουμε κόκκινη κάρτα στη βία κατά των γυναικών και γινόμαστε το τοίχος προστασίας για όλες εκείνες που ζουν καθημερινά μέσα στον φόβο Είμαστε με τα θύματα.
Καμία ανοχή.
Αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Σπάμε τη σιωπή, μιλάμε για την  κακοποίηση.
                                                           

Προηγούμενο άρθροΔιεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου| Δύο διαγωνισμοί δημιουργίας μικρού ντοκιμαντέρ για επαγγελματίες σκηνοθέτες και μαθητές
Επόμενο άρθροΔημόσιες ευχαριστίες ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου και Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας για τη δωρεά του