Σημαντικά έργα για την Αρκαδία ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 12:54

Σειρά αποφάσεων για σημαντικά έργα στην Αρκαδία έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη συνεδρίασή της, τη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή μεταξύ άλλων, ενέκρινε το πρακτικό ανάδειξης προσωρινού μειοδότη για το προϋπολογισμού 200.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης της εθνικής οδού Τρίπολης – Αργους, όπως και το πρακτικό του συνοπτικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 74.400 ευρώ έργο εγκατάστασης ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο Λεβιδίου, του Δήμου Τρίπολης.Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε την υποβολή σειράς προτάσεων έργων για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε πρόταση χρηματοδότησης της αντικατάστασης των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης από πηγή Σαβαλά και η σύναψη της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας.

Τέλος, η Επιτροπή προέβη -εκτός ημερησίας διάταξης επίσης, στην έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας και στην ανάδειξη οριστικού μειοδότη στο προϋπολογισμού 1.180.000 ευρώ έργο ανάπλασης και ανάδειξης της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα και βιώσιμης χρήσης του οικοσυστήματος.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ