Σημαντικές δράσεις και επαφές της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ για τη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία(ph)

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 10:24

Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο τύπου που απέστειλε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου (ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ) :

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ κος Καραλής Νίκος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας κος Βασίλης Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας κος Λαμπρινάκος Σταύρος και η Γεν.Γραμματέας του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας κα Σκάλου Αγάπη επισκέφτηκαν κατόπιν σχετικής προσκλήσεως την έκθεση «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ARTOGETHER , η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη.

Ευχαριστούμε θερμά την υπεύθυνη και συντονίστρια της έκθεσης κα Κουκούλη Μαριλένα για την υποδοχή και την ξενάγηση.

Να αναφέρουμε ότι στην έκθεση αυτή διατίθενται 25 έργα καλλιτεχνών ΑμεΑ τα οποία είναι συνδεδεμένα με έργα Ελλήνων συγγραφέων εμπνευσμένα από τη θεματολογία των καλλιτεχνών ΑμεΑ. Η έκθεση βρίσκεται σε πλήρως προσβάσιμο χώρο, με μετάφραση των εκθεμάτων σε κώδικα γραφής Braille.

Συγχαίρουμε τους καλλιτέχνες για τα εξαιρετικά τους έργα και ανυπομονούμε την εξέλιξη και την επόμενη διάθεση έργων τους!

Τρίτη 15 Ιουνίου 2021
Την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, η  ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης από 1η Ιουλίου 2021 της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) που ανέλαβε ο Δήμος Τρίπολης.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε από το Δήμαρχο Τρίπολης κο Τζιούμη Κων/νο, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου κο Καραλή Νίκο, τον ταμία της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ κο Προκόπο Δημήτρη, τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας κο Θεοδωρόπουλο Βασίλη και την Γεν.Γραμματέα του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας κα Κλαδούρη Εφη, το έργο αυτό υλοποιείται μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 280.000 ευρώ και διάρκεια ως το τέλος του 2023, η οποία θα επεκταθεί.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης αναφέρθηκε στις διαδικασίες οι οποίες θα ξεκινήσουν με την πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ ( νοσηλευτές, φροντιστές, καθαριστές και οι υπόλοιπες προβλεπόμενες ειδικότητες) και θα συνεχιστούν με την ενοικίαση και τον εξοπλισμό του χώρου στέγασης και την εύρεση των ατόμων που θα διαβιούν σε αυτή τη δομή.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ, ευχαρίστησε θερμά για την πρωτοβουλία και την επίτευξη αυτού του έργου από το Δήμο Τρίπολης και επισήμανε τη σημαντική και υποδειγματική στήριξη των ατόμων με αναπηρία από το Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και όλων τα στελέχη του Δήμου Τρίπολης. Το έργο αυτό αποτελεί ορόσημο αισιοδοξίας και ορθής πρακτικής για την έμπρακτη συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους. Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ δήλωσε επίσης πως θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης για την υλοποίηση έργων που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, τους χρονίως πάσχοντες και τις οικογένειές τους.

Να επισημάνουμε στο σημείο αυτό, πως ο Δήμος Τρίπολης αποτελεί τον μοναδικό Δήμο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που ανέλαβε την υλοποίηση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης μέσω ΕΣΠΑ, παρά τις προτροπές και ενημερώσεις της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου για την σπουδαιότητα αυτού του έργου.

“Κε Δήμαρχε, για ακόμη μία φορά το ΔΣ και τα μέλη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου σας ευχαριστούν θερμά για την έμπρακτη στήριξη και σεβασμό στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.”

Τέλος, αναφέρουμε πως στη συνέντευξη τύπου δόθηκε ενημέρωση σχετικά με τη κατάσταση του ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Τρίπολης, στο οποίο έχουν τελειώσει οι εργασίες και αναμένεται ο εξοπλισμός των υλικοτεχνικών υποδομών και η πρόσληψη του προσωπικού, ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του.

Συνάντηση ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ και του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας με την Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου της UNESCO Pireus & Islands κα Αμπατζή Βάλια

Στις 15/06/2021 στα γραφεία της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ και του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας, βρέθηκαν σε συνάντηση, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου κος Καραλής Νίκος, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας κος Θεοδωρόπουλος Βασίλης και η Γεν.Γραμματέας του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας κα Κλαδούρη Εφη, με την Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων & Τύπου της UNESCO Pireus & Islands κα Αμπατζή Βάλια.

Στη συνάντηση αυτή, συζητήθηκε η συνεργασία και η στήριξη των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους με την κα Αμπατζή να δεσμεύεται της μεταφοράς των θεμάτων στον Πρόεδρο κο Μαρωνίτη ο οποίος προσφέρει μεγάλο κοινωνικό έργο μέσα από τις δράσεις του.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Αμπατζή και ευελπιστούμε στη συνέχεια αυτής της συνεργασίας και δηλώνουμε αρωγοί σε κάθε δράση που αφορά την συμπερίληψη και κοινωνικά ισάξια διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.