Συμμετοχή του ΓΕΛ Τεγέας στο πρόγραμμα EduWeb

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 13:21

Το Γενικό Λύκειο Τεγέας έχει επιλεχθεί στα 50 συνολικά σχολεία από Ελλάδα και Κύπρο, του προγράμματος EduWeb, για το σχολικό έτος 2018-2019. Το EduWeb είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων/ινστιτούτων με σκοπό την καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ενηλίκων όσον αφορά στη χρήση του Διαδικτύου. Στόχος είναι οι ίδιοι οι μαθητές να λειτουργήσουν ως εκπαιδευτές των ψηφιακά αναλφάβητων ενηλίκων μελών των οικογενειών τους, στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου.

Στα πλαίσια του προγράμματος, την Δευτέρα 20.05.2019 πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Πληροφορικής του ΓΕΛ Τεγέας σχετική επιμόρφωση. Συγκεκριμένα οι μαθητές του σχολείου μας έγιναν οι εκπαιδευτές στους ενήλικες γονείς τους σε θέματα όπως η αξιοπιστία της πληροφορίας στο διαδίκτυο (fake news), το ψηφιακό αποτύπωμα, οι τεχνικές προπαγάνδας που χρησιμοποιούνται στα κοινωνικά δίκτυα, ηλεκτρονικές αγορές και κρατήσεις, συνεργατικά εργαλεία διαδικτύου καθώς και σε βασικές αρχές προγραμματισμού μέσα από παιγνιώδη περιβάλλοντα.Η εμπειρία τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους αλλά και για εμάς τους εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Τεγέας ήταν μοναδική. Τα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης ήταν διάχυτα!

 

Κατά το ερχόμενο σχολικό έτος ευελπιστούμε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα EduWeb και να πραγματοποιήσουμε παρόμοιες δράσεις και γιατί όχι και με το ευρύτερο κοινό της πόλης μας!

Οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Τεγέας