Συνάντηση παλαιοντολογίας-αρχαιολογίας με ανακοινώσεις στο Ίσιωμα Καρυών Μεγ/λης (vid,ph)

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 11:07

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Συλλόγου Ισιώματος Καρυών το βράδυ της Παρασκευής 9 Αυγούστου, έξω από τον Παλαιοντολογικό Ενημερωτικό Σταθμό του χωριού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της περιοχής.

Μίας περιοχής που έχει πολλούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, λόγω των ανασκαφών στο Λύκαιο Όρος, θησαυρούς που περιμένουν να εκτεθούν στο αρχαιολογικό μουσείο, που αποτελεί όνειρο για τους κατοίκους.Επίσης η περιοχή διαθέτει και παλαιοντολογικά ευρήματα που την έχουν καταστήσει σημείο αναφοράς για τους επιστήμονες και ήδη προχωρά το Παλαιοντολογικό Μουσείο στην περιοχή του Άι-Γιάννη. Το κτίριο έχει ήδη κατασκευαστεί σε μεγάλο βαθμό και αναμένεται η Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας-Δήμου και Πανεπιστημίου Αθηνών για να μπορέσει να γίνει η έκθεση των ευρημάτων στον εσωτερικό χώρο.

Η Προγραμματική σύμβαση έχει καθυστερήσει λόγω γραφειοκρατίας και, όπως ειπώθηκε, στην εκδήλωση, είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει.

Στην εκδήλωση έγιναν διάφορες ανακοινώσεις και για τα ευρήματα που υπάρχουν στην περιοχή ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου κα. Γιαννακοπούλου σημείωσε πως ευελπιστούν ότι το 2021 το Παλαιοντολογικό Μουσείο θα εγκαινιαστεί.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας που μίλησε και για τα οδικά έργα που έχουν γίνει αλλά και που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή καθώς και για τις δυσκολίες που προκλήθηκαν για το έργο της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών χώρων, από το ΚΑΣ, που δεν επέτρεψε να γίνουν ήπιες παρεμβάσεις στο Λύκαιο Όρος, ώστε να προχωρήσει ο δρόμος προς τον Επικούρειο Απόλλωνα.

Επίσης παρών ήταν και ο νέος Δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος που δήλωσε πως θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες που γίνονται τόσο για το Παλαιοντολογικό Μουσείο, όσο και για το Αρχαιολογικό Μουσείο για το οποίο μάλιστα υπάρχει ιδιώτης χρηματοδότης.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με αποσπάσματα από την εκδήλωση.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Samstag, 10. August 2019