Συνάντηση στο Δημαρχείο…

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑ

Το Προεδρείο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων ζήτησε και έγινε δεκτό από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο στο γραφείο του Δημάρχου και η συζήτηση έγινε μέσα σε φιλικό κλίμα και σε πνεύμα συνεργασίας.



Ο κ.Ζαραφέτας είπε: «Κύριε Δήμαρχε, ως Δημότης της Τρίπολης, όπου σε αυτή την πόλη ανδρώθηκα επαγγελματικά, δημιούργησα οικογένεια και έχω τις καλύτερές μου αναμνήσεις.

Κύριε Δήμαρχε, η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων και 40 μεγάλες αρκαδικές ενώσεις, 45 καθηγητές Πανεπιστημίου και οι απόδημοι Αρκάδες που συμμετείχαν στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο συστρατεύτηκαν μαζί μας και ζητάνε ίδρυση Ιατρικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε Πανεπιστημιακό.

Κύριε Δήμαρχε, σας παραδίδω το Προεδρικό Διάταγμα με αριθμ. 200/22.6.1977 που λέει ότι Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών θα στεγαστεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Σας παραδίδω και ολόκληρη την αλληλογραφία με το Υπουργείο Παιδείας και με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ζητάμε από εσάς να συστρατευτείτε με το Λαό για το καλό της Αρκαδίας».

Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος δήλωσε ότι είναι υπέρ της Ίδρυσης της Ιατρικής Σχολής και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι το Πανεπιστήμιο. Γιατί το Πανεπιστήμιο βοήθησε στην ανάπτυξη και θέλω να γνωρίζετε ότι με το Πανεπιστήμιο έχουμε άριστη συνεργασία σε πολλούς τομείς.

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος, κ. Γ. Ζαραφέτας, έδωσε στο Δήμαρχο την επίσημη 12σέλιδη απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κύριου Πάνου Μπεγλίτη, στη Δημοτική Ραδιοφωνία της Τρίπολης, που είναι δεσμευτική δια την παραμονή των στρατοπέδων στην Τρίπολη και χωροθέτηση και παραχώρηση του αεροδρομίου στο Υπουργείο Μεταφορών, στον κύριο Δημ. Ρέππα, ως αρμόδιο φορέα της πολιτικής αεροπορίας ο οποίος να συντάξει μελέτη σκοπιμότητας δια πολιτικό αεροδρόμιο.

Στο σημείο αυτό, ο Δήμαρχος είπε: «Πήγα στο αεροδρόμιο και συνάντησα τους αρμοδίους που χειρίζονται το στρατιωτικό αεροδρόμιο και ζήτησα να με ενημερώσουν αν μπορεί να λειτουργήσει πολιτικό. Με διαβεβαίωσαν ότι χρειάζεται να επεκταθεί ο αεροδιάδρομος προσγειώσεως 300 μέτρα και ένα βοηθητικό μηχάνημα που θα βοηθάει στην προσγείωση των αεροσκαφών».

Στο σημείο αυτό ο κύριος Ζαραφέτας είπε: «Κύριε Δήμαρχε, θέλω να σας εκφράσω θερμά συγχαρητήρια, διότι πράξατε ως έπρεπε να πράξει ένας Δήμαρχος ο οποίος ενδιαφέρεται για την λειτουργία του αεροδρομίου στην Τρίπολη (και χωρίς τυμπανοκρουσίες). Εμείς, προτού συναντηθούμε με τον κύριο Μπεγλίτη, επισκεφθήκαμε το αεροδρόμιο και είχαμε την ιδίαν ενημέρωση, την οποία την καταθέσαμε εγγράφως και ομιλούσαμε για αεροδρόμιο μικρού κόστους, κι έγινε μία συμφωνία κυρίων η οποία πρόβλεπε χωροθέτηση αεροδρομίου, μελέτη σκοπιμότητος από τον κ. Ρέππα. Η Πανελλαδική Ένωση περίμενε μια συνεργασία των πολιτικών στο θέμα του αεροδρομίου, και θα χειροκροτούσαν την Ένωσή μας για την επιτυχία της αποστρατικοποίησης του αεροδρομίου. Δυστυχώς, η αλαζονεία, ο λαϊκισμός και η ψηφοθηρία αφανίσανε το έργο της Ένωσης και το προέβαλαν ως έργο δικό τους. Έτσι, χάθηκε μία ευκαιρία το αεροδρόμιο να λειτουργήσει ως πολιτικό».

Μετά από όλα αυτά, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κι ευχόμεθα να μην αληθεύει ότι στο αεροδρόμιο σήμερα μπήκε μία οριστική ταφόπλακα!

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Προεδρείο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων και είπε τα προβλήματα σε ένα νέο Καλλικρατικός Δήμος είναι πολλά και δύσκολα. Πάντως προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και να διατηρούμε καθαρή την πόλη.

Το Προεδρείο ευχαρίστησε το Δήμαρχο και ότι πράττει για την πόλη και δήλωσε ότι είναι στην διάθεσή του για οποιαδήποτε βοήθεια θελήσει και προσφέρει για το Δήμο μας.

Προηγούμενο άρθροΧρήσιμες συμβουλές για κινητά & laptop…
Επόμενο άρθρο20 χρόνια DRT915