Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νϊκα με στελέχη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 13:43

H κατάσταση που θα προκύψει μετά το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη καθώς και οι δράσεις που σχεδιάζονται για να ανακάμψει η ευρύτερη περιοχή αποτέλεσε το αντικείμενο της ενημέρωσης στην οποία προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, (European Bank for Reconstruction and Development / ΕΒRD), που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, στην Τρίπολη, το πρωί σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε, ειδικότερα, την εξαμελή αντιπροσωπεία της ΕΤΑΑ -υπό την Αντρέα Μοράρου (Andreea Moraru), επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο- σχετικά με το υπό εκπόνηση μάστερ πλαν, ενώ από την πλευρά τους τα στελέχη του εν λόγω οργανισμού ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για την επιστημονική βοήθεια την οποία θα έχει η Περιφέρεια ως προς τις προτάσεις που θα κάνει, στο πλαίσιο του εξελισσόμενου σχεδιασμού για τη μεταλιγνιτική εποχή, εκφράζονας ικανοποίηση από όσα άκουσαν.Οπως τόνισε πάντως ο Π. Νίκας προς τα στελέχη της EBRD, χωρίς την προηγούμενη έγκριση του εκπονούμενου μάστερ πλαν δεν θα υπάρξει κάποια ενέργεια ή εκταμίευση πίστωσης.

Σημειώνεται ότι η EBRD, ήδη από το 2018 “τρέχει” στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της διασύνδεσής τους με τοπικούς συμβούλους και διεθνείς εμπειρογνώμονες. προκειμένου να λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες.