Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το Σ.Δ.Ι.Τ. απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου (video – pics)

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 16:58

Την Δευτέρα 13/07/2020 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη συλλόγων, φορέων , σωματείων και παρατάξεων, στην Τρίπολη, με αφορμή τις εξελίξεις με το έγγραφο της Ε.Ε. για το ΣΔΙΤ Πελ/σου που αφορά τα απορρίμματα.

Όλοι οι ομιλητές, στάθηκαν για ακόμα μία φορά απέναντι στο ΣΔΙΤ της Πελοποννήσου και υπενθύμισαν τις θέσεις τους, για όλα τα ζητήματα της συγκεκριμένης σύμβασης.Μέσω δικηγόρου πραγματοποιήθηκε ερμηνεία των όσων αναφέρει το έγγραφο της Κομισιόν για το ΣΔΙΤ, ενώ υπήρξε αναφορά και στις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει, όλο αυτό το διάστημα, ώστε να μην προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ολιγόλεπτες τοποθετήσεις έγιναν και από εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων, σωματείων και παρατάξεων που όλα αυτά τα χρόνια, στάθηκαν, μαχητικά απέναντι στο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας και ήταν ριζικά αντίθετοι με το συγκεκριμένο έργο.

Οι ομιλητές,κατήγγειλαν όλες τις μέχρι τώρα ενέργειες, που οδηγούν στην υλοποίηση της συγκεκριμένης Σ.Δ.Ι.Τ. και πρότειναν ως λύση, την αποκεντρωμένη διαχείριση, τις διαδημοτικές συνεργασίες, τη διαλογή στη πηγή, την ανακύκλωση και τον δημόσιο φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

Όπως φάνηκε απ’ την συγκέντρωση της Τρίπολης, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να περιμένουμε, συνέχιση των νομικών και λοιπών ενεργειών, απ’ την πλευρά των συγκεκριμένων συλλόγων, όσον αφορά το συγκεκριμένο έργο της Σ.Δ.Ι.Τ. Πελοποννήσου.