Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα στη Μεσσηνία

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 18:18

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης τωννομοθεσιών για τον Τελωνειακό Κώδικα, τα όπλα και τις ραδιοσυχνότητες

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 11.000– λίτρα οινοπνευματωδών ποτών, φυσίγγια, φορητόςπομποδέκτης κ.ά.  Συνελήφθησαν, σήμερα (10.10.2018) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 25, 27 και 55 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιώνγια τον Τελωνειακό Κώδικα, τα όπλα και τις ραδιοσυχνότητες.

Ειδικότερα, σήμερα (10.10.2018) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση,αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή στελεχών του Τελωνείου Καλαμάτας,πραγματοποίησαν έρευνα σε αποθήκη των ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας,όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

10.150λίτρα κρασιού και -874– λίτρα τσίπουρου, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι ανάλογοι φόροι και δασμοί,
19φυσίγγια,
γεμιστήρας πιστολιού,
-4- μαχαίρια και1 λόγχη.

Επιπλέον στην κατοχή του 25χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) φορητός πομποδέκτης, τον οποίο κατείχε παράνομα.

Το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων, που αναλογεί στις παραπάνω ποσότητες οινοπνευματωδώνποτών, ανέρχεται στις 9.949,96– ευρώ, σύμφωνα με το Τελωνείο Καλαμάτας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από τηνΥποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.