Συνέντευξη τύπου Τσιαμούλου σχετικά με το Δ.Σ. της 24-01-2017 (vid)

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 14:26

Μία σειρά από σημαντικά θέματα τα οποία αφορούν το Δήμο Τρίπολης έθεσε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα Δεδομένα», Νίκος Τσιαμούλος, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, το βράδυ της Τρίτης (24/1/2017).

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΟ κ. Τσιαμούλος, απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο είπε ότι «αν ήταν μια απόφαση να ακυρωθεί, από μία ένσταση ή από ένα λάθος, ίσως να είχατε δίκιο. Από τον Απρίλιο του 2015 σας είχε τονιστεί μετά από προσφυγή της παράταξης μας, για το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΤ ότι έπρεπε να κάνετε μία σοβαρή μελέτη και τώρα φταίει ο προϊστάμενος της αποκεντρωμένης ή αυτοί που κάνουν το διοικητικό συμβούλιο και δεν γράφουν καλά τις αποφάσεις. Ο Αντιπρόεδρος κ. Καρώνης είναι ο πλέον ακατάλληλος και ακόμα περιμένω βιογραφικό του. Από ‘κεί να ξεκινήσετε και μετά να πάτε στους υπαλλήλους.»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ερώτηση προς τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Βρέντα έθεσε ο Νίκος Τσιαμούλος για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν φέτος στην Τρίπολη. Ξεκάθαρη απάντηση δεν έλαβε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ούτε για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, ούτε στη νέα παρότρυνση της παράταξης μας να γίνει Λευκή Νύχτα στην πόλη.

Τι έχετε προγραμματίσει για τις απόκριες, κύριε Βρέντα;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΔΗΤ

Μετά από ερώτηση του Ν. Τσιαμούλου, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι στο επόμενο συμβούλιο θα έρθει ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΗΤ, ενώ στην ερώτηση για το πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΗΤ, που είναι τέσσερις μήνες απλήρωτοι, απάντηση δεν πήρε…

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Ο επικεφαλής της παράταξης μας έθεσε άλλο ένα θέμα που αφορά καθυστερήσεις πληρωμών σε εργαζομένους. Είπε: «Υπάρχουν προβλήματα στην πληρωμή εργαζομένων καθαρότητας σε όλους τους δήμους, με την επέκταση της παράταση. Έχετε κάνει κάτι ως δήμος, διότι οι επίτροποι αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα; Εδώ εκφράζουμε την αγωνία μας διότι θα μείνουν απλήρωτοι για καιρό».

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ “ΠΑΠΑΣΠΥΡΙΔΑΚΗ” ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟ

Για το θέμα αυτό, ο κ. Τσιαμούλος, είπε: «Στον Παλαιόπυργο, οι κάτοικοι μου έθεσαν ένα ζήτημα για ένα κληροδότημα που υπάρχει από το παρελθόν ,Παπασπυρίδη, που είναι δωρεά στην τοπική κοινότητα. Εδώ και πέντε χρόνια έμεινε κενό με αποτέλεσμα να μην εισπράττουν ενοίκια.Έχει γίνει ερείπιο, χρειάζεται ανακαίνιση για να εισπράττουμε πάλι έσοδα που θα πηγαίνουν στην τοπική κοινότητα. Να αξιοποιήσουμε αυτό το ακίνητο στη Γλυφάδα. Δεν εισπράττουμε ενοίκια και για να το νοικιάσουμε χρειάζονται 7-8.000 ευρώ.»

ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΣΥΝΙΩΤΕΙΟ

Μετά τις διορθωτικές παρεμβάσεις του Νίκου Τσιαμούλου που σε προηγούμενο Δ.Σ. είχαν γίνει όπου δεν ψήφισε η παράταξή μας τον προυπολογισμό, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το Βοσυνώτειο Ίδρυμα, κάτι που παραδέχθηκε και ο Πρόεδρος του Βοσυνιωτείου κ. Σαμαρτζής.Τόνισε ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ιδιαίτερα, θα πρέπει να είναι προσεκτικές όταν ψηφίζουν και να μην πιάνονται από την Διοίκηση του Δήμου αδιάβαστοι.

«Καλό είναι να πάρει περισσότερα χρήματα, πάνω από 40.000 ευρώ. Ας το αυξήσουμε, μιας και γίνεται προσπάθεια να μειωθούν οι παλιές οφειλές» είπε ο κ. Τσιαμούλος.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Για το Κέντρο Κοινότητας, ο Νίκος Τσιαμούλος είπε ότι «εμείς ως Δήμος πάμε ως leader για τον Νομό Αρκαδίας και ορθώς φέρατε αυτή την εμπεριστατωμένη πρόταση. Με αυτά τα κριτήρια που έχει η πρόσκληση, δεν έχουμε τύχη να εγκριθούμε. Ο Δήμαρχος έχει δίκιο ότι δεν φτάνει ούτε για αστείο το ποσό της Περιφέρειας. Μήπως να ενταχτούμε μέσα από μία νέα διαβούλευση που έχει πάρει η Περιφέρεια την έγκριση; Δεν έχουμε τύχει με βάση την πρόσκληση. Να βρούμε μια άλλη τομή. Δεν μπορεί κανένας σύμβουλος να το ψηφίσει αυτό, αλλά από την άλλη δεν έχουμε και καμιά τύχη».

Τελικά, η πρόταση του επικεφαλής μας, έγινε αποδεκτή και το θέμα αποσύρθηκε.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Επίσης, ένα άλλο θέμα που έθεσε ο κ. Τσιαμούλος αφορούσε την πρόταση της παράταξης «Αλλάζουμε τα Δεδομένα» για να λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο στο Δήμο Τρίπολης. «Υπάρχουν παιδιά που οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα να τα στείλουν φροντιστήριο. Ο Δήμος τι κάνει; Να δώσουμε βάση σε τέτοιες δομές, διότι η οικονομική κατάσταση χειροτερεύει.» είπε και περιμένει απάντηση από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ν. Αρκαδίας-Λακωνίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο: