Συνταξιούχοι Αρκαδίας: “Είμαστε τα γαλάρια πρόβατα της εκάστοτε κυβέρνησης…” (vid)

Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 21:17

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Αρκαδίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα (16/04) στo Εργατικό Κέντρο στην Τρίπολη ενημερωτική συνάντηση των μελών του, με την παρουσία κλιμακίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Δημοσίου.

Ο κ.Μπαλάσης Νίκος, πρόεδρος του συνδέσμου πολιτικών συνταξιούχων του Νομού Αρκαδίας, σε δηλώσεις του στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης ανέφερε: «Θα χρησιμοποιήσω μια βλάχικη έκφραση και θα πω, πως οι συνταξιούχοι είμαστε τα γαλάρια πρόβατα για την εκάστοτε κυβέρνηση. Οι μειώσεις είναι μεγάλες και εκτός αυτού παρακρατούνται παρανόμως και μεγάλα ποσά. Έχουμε κάνει αιτήσεις για να μας επιστραφούν τα ποσά αυτά, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα αν θα τα πάρουμε ποτέ», ενώ συμπλήρωσε: «Η αδικία είναι η κοινή αίσθηση που επικρατεί στους συνταξιούχους της Αρκαδίας».

Επιπλέον ο κ.Μπαλάσης σχολίασε το γεγονός της μικρής προσέλευσης συνταξιούχων στην εκδήλωση, αναφέροντας, πως ενημερώθηκαν περίπου 540 μέλη, αλλά παρά και τις συχνές ερωτήσεις που δέχεται σε καθημερινή βάση ο ίδιος από συνταξιούχους, δεν υπήρξε η αναμενόμενη προσέλευση.

Ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώθηκε ήταν ο κ. Ηλίας Ηλιόπουλος μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας ομοσπονδίας των συνταξιούχων του Δημοσίου, ο οποίος βρέθηκε στην Τρίπολη για να ενημερώσει τους συνταξιούχους για τα ζοφερό μέλλον και τα όσα ετοιμάζονται εις βάρος τους. «Οι συντάξεις έχουν μειωθεί και οι συνταξιούχοι περνούν πολύ δύσκολα. Δεν μπορούν να υποστούν άλλες μειώσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ.Ηλιόπουλος, ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει οι συνταξιούχοι να αντιληφθούμε πως παρά το ότι έχουμε αποχωρήσει από την ενεργό υπηρεσία παραμένουμε ενεργοί και ισχυροί πολίτες. Πολλές οικογένειες σήμερα στηρίζονται από τις πενιχρές συντάξεις και όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε μια αξιοπρέπεια για τη ζωή μας».

Αναφορικα με το πώς σχολιάζει ο ίδιος την πορεία της κυβέρνησης και τις αποφάσεις που αφορούν στις συντάξεις, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ολο αυτό είναι μια εξαπάτηση, όπως εξαπάτηση είναι και η κρίση. Πρέπει να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική εξαπάτησης του λαού».

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως στην έναρξη της ομιλίας του ο κ.Ηλιόπουλος έκανε μια ιδιαίτερη μνεία στην ευρύτερη περιοχή, υπογραμμίζοντας πως έχει μεγάλες απαιτήσεις από την Αρκαδία, η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά ανέφερε έχει διδάξει και υλοποιήσει παντού πολιτικές και αποφάσεις που έχουν χαρακτηρίσει όλη την πορεία της πατρίδας μας.
Επιπλέον ο κ.Ηλιόπουλος σχολίασε τα όσα ακούγονται κατά καιρούς από πολλούς, πως η αιτία της οικονομικής κρίσης είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, δηλώνοντας: «Εάν δεν υπήρχε αυτό το ανθρώπινο δυναμικό η χώρα ενδεχομένως να ήταν κάτω από άλλον έλεγχο και ενδεχομένως κάτω από σκλαβιά. Ότι έχει πετύχει η χώρα είναι επειδή λειτούργησαν οι κρατικές υπηρεσίες με το ανθρώπινο δυναμικό τους και θέλω να είστε περήφανοι γι αυτό. Η κρίση δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων».