ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Η πολιτική της κυβέρνησης για την περιοχή της Μεγαλόπολης αποδεικνύεται εγκληματική

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 11:26

H Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αρκαδίας, με ανακοίνωσή της αναφορικά με τη μείωση της ενίσχυσης από τη κυβέρνηση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, δηλώνει τα εξής:

 “Η κυβέρνηση της ΝΔ απέδειξε ξεκάθαρα και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του κ. Χατζηδάκη ότι εμπαίζει τις λιγνιτικές περιοχές με τον πιο ανάλγητο και προκλητικό τρόπο.Η εγκληματική αυτή απόφαση της κυβέρνησης μειώνει στα 5 εκατομμύρια Ευρώ ετησίως από τα 30 εκατομμύρια Ευρώ που κατέθετε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο ταμείο δίκαιης μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών στη μεταλιγνιτική εποχή.

Η πολιτική της κυβέρνησης για την περιοχή της Μεγαλόπολης αποδεικνύεται εγκληματική λόγω της βίαιης απολιγνιτοποιίησης χωρίς χρονοδιάγραμμα και σχέδιο αλλά και της εμμονής της στη χρησιμοποίηση του φυσικού αερίου για τη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που δεν χρηματοδοτεί πλέον η Ε.Ε.

Η ευρύτερη περιοχή έχει τις προϋποθέσεις για πάρα πολλές δράσεις κι επενδύσεις με στόχο τη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας και επομένως της ίδιας της ζωής, αρκεί μόνο αυτές τις επενδύσεις να τις διεκδικήσουμε σθεναρά από την κυβέρνηση, τη ΔΕΗ, τη περιφέρεια Πελοποννήσου και όλους τους άλλους αρμόδιους.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αρκαδίας θα παρακολουθεί με ανησυχία αυτή την καταστροφική κυβερνητική πολιτική για την περιοχή μας και ΚΑΛΕΙ τους θεσμικούς και μαζικούς φορείς αλλά και τους κατοίκους σε επαγρύπνηση και αγώνα για να μη μαραζώσει οικονομικά και ερημοποιηθεί πληθυσμιακά η ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης και όχι μόνο.”