Σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών της Αρκαδίας για κορωνοϊό, υγεία και προγραμματισμό δράσεων (+ph, vd)

Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 23:28
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Το Σάββατο το απόγευμα, στο χώρο της «σκακιέρας» στα «Κλωνατζίδικα» στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών, με πρωτοβουλία του Σωματείου στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες στα καταστήματα και ΑΕ Αρκαδίας.

Μεταξύ των θεμάτων, ήταν και τα προβλήματα από την πανδημία του κορωνοϊού και οι ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ συζητήθηκε και ο προγραμματισμός δράσεων ενόψει της εργατικής Πρωτομαγιάς και της κινητοποίησης από σωματεία του ΠΑΜΕ στην Αττική και όλη την Ελλάδα, αλλά και κεντρικά, για την απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Μαϊου και στην Αρκαδία.ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Επίσης, συζητήθηκε το Νομοσχέδιο που αφορά τις εργασιακές σχέσεις, με την κα Πανούση να επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο αυτό αποσκοπεί στην κατάργηση του 8ώρου και πολλών συνδικαλιστικών ελευθεριών, στη δημιουργία εμποδίων σε απεργία και κινητοποιήσεις, αλλά και στην προώθηση του αντιασφαλιστικού Νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την κα Παναγιώτα Πανούση, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται κινητοποιήσεις για τα ζητήματα Υγείας στην περιοχή μας, με συμμετοχή Φορέων και Σωματείων Συνταξιούχων, ομάδες γυναικών και φοιτητικών συλλόγων.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες στα καταστήματα και Α.Ε. Νομού Αρκαδίας, για τα αποτελέσματα της σύσκεψης αναφέρει τα εξής:

«Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Απρίλη στις 17:30, στην Τρίπολη, στη «Σκακιέρα» με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, στα Καταστήματα και Α.Ε. Ν. Αρκαδίας συμμετείχαν η σωματειακή επιτροπή των εργαζόμενων στο ΚΔΑΥ Τρίπολης, τα σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια νομών Πελοποννήσου, Τεχνεργατών Οικοδόμων, συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αρκαδίας, παράρτημα Αρκαδίας ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ, παράρτημα Αρκαδίας συνταξιούχων ΕΛΤΑ. 

ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Υπήρξε συμφωνία στην κατεύθυνση να γιορταστεί η εργατική πρωτομαγιά με απεργία στις 6 Μάη σύμφωνα και με τις απεργιακές αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ, μεγάλων Ομοσπονδιών της χώρας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και άλλων Εργατικών Κέντρων και πρωτοβάθμιων σωματείων, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να υπονομεύσουν την Πρωτομαγιά, με την …προκήρυξη «αργίας» την Τρίτη του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς.

Η επιστροφή στον εργασιακό  μεσαίωνα που οραματίζονται εργοδότες και Κυβέρνηση του 10ωρου,  της δουλειάς χωρίς σύμβαση, χωρίς δικαιώματα, χωρίς προστασία, της απλήρωτης δουλειάς πρέπει και θα πάρει απάντηση.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, το ΝΤ Αρκαδίας της ΑΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους μαζικούς φορείς της Αρκαδίας, να πάρουν ανάλογες αποφάσεις, ώστε με μαχητικό πνεύμα και αισιοδοξία να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη.».