“Σκληρά και μη λειτουργικά τα μέτρα” σύμφωνα με τους επαγγελματίες εστίασης της Αρκαδίας (vid)

Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021 15:19
φωτο αρχείου

Ένας καφές θα στοιχίζει 22 και πλέον ευρώ για τον μη εμβολιασμένο

Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων τους από τις 15 Ιουλίου περιμένουν οι επαγγελματίες εστίασης και στην Αρκαδία, αφού, όπως αναφέρει ο Πάρις Κατσικερός, μέλος του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας, δεν έχει βγει ακόμα το επίσημο ΦΕΚ, για να γνωρίζουν τι ακριβώς θα ισχύσει και πώς ισχύσει.Μετά από μία πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου τα μέτρα που αναμένεται να είναι υποχρεωτικά από τις 15 Ιουλίου χαρακτηρίζονται σκληρά και μη λειτουργικά, ενώ, όπως σημειώνει ο κ. Κατσικερός ποιος θα ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, όταν πολλά καταστήματα δεν έχουν προσωπικό, αφού δεν υπάρχουν χρήματα.

Οι εστιάτορες τονίζουν πως όλα είναι πρωτόγνωρα που δεν μπορούν να τα διαχειριστούν αλλά πιστεύουν πως σιγά-σιγά θα δουν πως χειριστούν όλα τα καινούρια.

Ο κ. Κατσικερός κάνει λόγο για τεράστια οικονομικά βάρη και για μέτρα που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την όλη κατάσταση, όταν μάλιστα δεν έχουν δοθεί και οι ενισχύσεις που πρέπει και που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν.

Ένα παράδειγμα είναι και το κεφάλαιο για την επανεκκίνηση το οποίο δεν το έχουν πάρει όλες οι επιχειρήσεις. Από τις 90 χιλιάδες επιχειρήσεις οι 20 χιλιάδες έχουν λάβει την ενίσχυση για την επανεκκίνηση, ενώ περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει κάποιο πρόγραμμα ενίσχυσής τους από την Περιφέρεια, αφού στο πρώτο πρόγραμμα πάρα πολλές επιχειρήσεις έμειναν εκτός ενίσχυσης, λόγω των αυστηρών κριτηρίων.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Κατσικερού στο βίντεο.