Σπύρος Βρέντας στη ΔΡΤ: “‘Εχουν παραχωρηθεί και οι τρεις αίθουσες στο υπόγειο του δικαστηρίου Τρίπολης”

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 17:54

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρώην Αντιδήμαρχος Σπύρος Βρέντας, για τα υπόγεια του δικαστικού μεγάρου της πόλης και τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Βρέντας αναφέρθηκε στις ενέργειες που είχαν γίνει επί θητείας του για την παραχώρηση των υπογείων αιθουσών του δικαστηρίου στον Δήμο και την αξιοποίηση τους, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι: “Οι αίθουσες συνολικά είναι τρεις. Όλοι πίστευαν πως έχουν παραχωρηθεί οι δυο, γιατί κάποιοι καλοθελητές υπάλληλοι τον ήθελαν για αποθήκη αυτόν τον χώρο. Η τρίτη αίθουσα είναι μισο-κατεστραμμένη, γιατί έχει σκαφτεί και έχει σοβατιστεί”, ενώ πρόσθεσε πως: “Με κάμποσα δικά μου ταξίδια στην Αθήνα είχε βρεθεί η λύση και είχε μπει η υπογραφή για την παραχώρηση στην ουσία και των τριών αιθουσών”.Παράλληλα ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού αφού ξεκαθάρισε, πως εκ παραδρομής αναφέρθηκαν οι δυο αίθουσες και πως η παραχώρηση αφορά και στις τρεις, μίλησε για την μελέτη του έργου που ετοιμάστηκε από το πανεπιστήμιο και όπως είπε είχε ολοκληρωθεί επί θητείας του και συμπλήρωσε πως απομένει στην παρούσα δημοτική αρχή να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους για να αποκατασταθούν οι τοιχογραφίες, που έχουν υποστεί φθορά από το χρόνο.

“Κάθε χρόνος που περνάει η αποκατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, γιατί η υγρασία κάνει ζημιά”, δήλωσε ο κ. Βρέντας στην συνέχεια, ενώ σχολίασε και δημοσίευμα της Καθημερινής. Μίλησε για τους κυρίους Ζαχαριά και Βέμμο, για τις δηλώσεις Νίκα και τόνισε πως ο ληξίαρχος της πόλης Γιώργος Ζαχαρόπουλος έχει κάνει σημαντική δουλειά, αφού έχει συναντήσει ανθρώπους που φυλακίστηκαν στα υπόγεια του δικαστικού μεγάρου και έχει καταγράψει τις μαρτυρίες τους.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο ηχητικό αρχείο που ακολουθεί: