Στάθης Κούλης στη ΔΡΤ: “Πιστεύω πως εντός της ημέρας η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο – Οι καταστροφές είναι μεγάλες” (ήχος)

Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021 10:09

“Η κατάσταση σήμερα φαίνεται να ελέγχεται. Η φωτιά έχει περιοριστεί αισθητά. Καίνε μέτωπα μέσα στα καμένα σημεία. Δεν απειλείται κάποιος οικισμός. Αναζωπυρώσεις υπάρχουν. Επιχειρούν ελικόπτερα σήμερα, ενώ ενισχύθηκαν και τα πεζοπόρα τμήματα. Εκτιμάται πως εντός της ημέρας οι δυνάμεις θα έχουν τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς”, ανέφερε μεταξύ άλλων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ.Στάθης Κούλης.

Ακόμα ο Δήμαρχος ανέφερε, πως δεν έχει γίνεικαταγραφή των ζημιών, ενώ σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση στο χωριό Χώρα (το μόνο που έχουν σημειωθεί καταστροφές σε σπίτια) έχουν κάει γύρω στα 10 – 15 σπίτια. “Δεν έχουμε καταγράψει πλήρως την εικόνα, γιατί είμαστε συνέχεια στα μέτωπα. Φροντίζουμε παράλληλα και για το που θα μείνουν οι άνθρωποι που έφυγαν απο τα σπίτια τους, αλλά και για τις πρώτες τους ανάγκες. Ολά γίνονται σε συντονισμό και με τους προέδρους. Έχουν καταστραφει περίπου 10 – 15 σπίτια στην Χώρα”, τόνισε.Παράλληλα ερωτηθείς για τις δηλώσεις του προέδρου της Χώρας – ο οποίος ανέφερε πως ρωτήθηκε για το εάν υπάρχει πολιτικό μέσο για να του στείλουν πυροσβεστικό όχημα – ανέφερε μεταξύ άλλων: “Δεν ξέρω αν ευασταθούν όλα αυτά και πως ειπώθηκαν. Δεν θέλω να τα σχολιάσω”, ενώ πρόσθεσε: “Αν βγει κάποιος από ένα χωριό και πει πως μας εγκατέλειψε ο Δήμαρχος σημαίνει ότι ισχύει;

Τέλος δήλωσε: “Η φωτιά είναι σε ύφεση. Υπάρχουν πολλά μέτωπα ακόμα. Δεν χρειαζόμαστε μέχρι στιγμής ούτε τροφές ούτε ζωοτροφές. Μέσα στην ημέρα θα ηρεμήσει πιστεύω η κατάσταση. Το θέμα είναι οτι η καταστροφή είναι μεγάλή. Υπήρξε τεράστια κινητοποίηση πυροσβεστικής, περιφέρειας και Δήμου. Το πιο συγκινητικό και ουσιαστικό συνάμα ήταν η συμμετοχή των πολιτών ιδιωτών που έδωσαν την ψυχή τους για να σωθεί ο τόπος. Συγκινητικά ήταν και τα μηνύματα στήριξης που έφταναν για την Γορτυνία από όλη την Ελλάδα”.

Ακούστε τα όσα μας είπε: