Στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» σε Γαργαλιάνους και Επίδαυρο

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021 16:40

Στο Δήμο Τριφυλίας της Π.Ε. Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στη πόλη των Γαργαλιάνων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αγαπήνεια 2021» παρευρέθηκε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο Αντωνία Μπούζα, τον Γιώργο Μπακούρο και τον Σωτήρη Παναγιωτόπουλο.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε η θυσία του Γαργαλιανιώτη Μακεδονομάχου Σαράντη Αγαπηνού, ο οποίος με το ψευδώνυμο «Τέλλος Άγρας» μαζί με τον Αντώνη Μίγγα δολοφονήθηκαν δι’ απαγχονισμού από κομιτατζήδες Βούλγαρους στις 7 Ιουνίου 1907.Αξίζει να σημειωθεί ότι αίσθηση έκανε η ομιλία του Δημάρχου Έδεσσας κ.Δημήτρη Γιάννου και η αναφορά του στη συμφωνία των Πρεσπών.

Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων – Αν. Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Άγγελου Συρίγου, με θέμα «Γιατί ο Τέλλος Άγρας συμμετείχε στον Μακεδονικό Αγώνα».

Στα εγκαίνια της 24ης  έκθεσης «Αγροτουρισμού Επιδαύρου» στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Νέας Πελοποννήσου» Αντώνης Λυμπέρης και Ντίνα Νικολάκου.

Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη είχε εντάξει τη συγκεκριμένη έκθεση στις στρατηγικές επιλογές των δράσεων της, σε μία περιοχή όπου διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα διεθνή brand στο τομέα του πολιτισμού και οφείλουν όλοι οι φορείς να μεριμνήσουν για την αναβάθμιση της.