Στη Βουλή η καθυστέρηση παραχώρησης των κτιρίων του πρώην ΨΝΤ στο Πανεπιστήμιο Πελ/σου

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 17:06

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν δύο βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με την καθυστέρηση της παραχώρησης των κτιρίων του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αφού, όπως αναφέρεται καθυστερεί η έκδοση της ΚΥΑ για την οριστική παραχώρηση των εγκαταστάσεων του πρώην ΨΝΤ με αποτέλεσμα αυτές να καταστρέφονται από την αχρησία και να λεηλατούνται.

Δείτε αναλυτικά την ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕΕΡΩΤΗΣΗ

Προς προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας

 

Θέμα: Έκδοση ΚΥΑ κατ’ εφαρμογή του άρθρου 54 παρ 6 του νόμου 4610/19 για την παραχώρηση εγκαταστάσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 

Σύμφωνα με το νόμο 4610 του 2019 προβλέπεται η παραχώρηση εκτάσεων (και κτιρίων εντός αυτών) που ανήκουν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και συγκεκριμένα οι χώροι του πρώην ψυχιατρείου Τρίπολης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Με την παραχώρηση των χώρων λύνεται το σημαντικό ζήτημα της στέγασης του πανεπιστήμιου στην Τρίπολη, αφού  με την αξιοποίηση των κτιρίων και την ανέγερση νέων καλύπτονται οι ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών, σε αμφιθέατρα διδασκαλίας, εργαστήρια και φοιτητική εστία.

Με δεδομένα ότι:

  1. Υπάρχει η απόφαση του νομικού προσώπου που προβλέπει ο νόμος και η βούληση από την περιφέρεια Πελοποννήσου να εντάξει το έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
  2. Όσο καθυστερεί η αξιοποίηση οι εγκαταστάσεις υπόκεινται σε λεηλασία και καταστρέφονται μένοντας ασυντήρητες

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, γιατί καθυστερεί η προβλεπόμενη στο νόμο ΚΥΑ για την υλοποίηση της πρόβλεψης του νόμου, ώστε να οριστικοποιηθεί η παραχώρηση να σταματήσει η λεηλασία των εγκαταστάσεων  και να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης του Πανεπιστημίου.

 

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Παπαναστάσης Νίκος