Στην Επιτροπή Διαβούλευσης το Τεχνικό Πρόγραμμα Δ. Τρίπολης για το 2020 (video – pics)

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019 18:11

Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευση που αποτελείται από 37 μελή φορέων και 12 πολίτες του Δήμου Τρίπολης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020.Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Τζιούμης, περιέγραψε τις βασικές, “τακτικές” αρχές του προγράμματος, τονίζοντας πως έχει βασιστεί σε χρήματα που υπάρχουν και είναι μοιρασμένο δίκαια στις δημοτικές ενότητες ανάλογα με τον πληθυσμό τους.

Ο κ. Σμυρνιώτης παίρνοντας το λόγο ζήτησε ν’ αναβληθεί η συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος στο Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα καθώς όπως ενημέρωσε οι 3 παρατάξεις  της αντιπολίτευσης ζήτησαν τα στοιχεία του προγράμματος αλλά δεν τα έλαβαν.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε ότι δεν γίνεται να μην συζητηθεί το τεχνικό πρόγραμμα γιατί δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο για αυτή τη διαδικασία, αν θέλετε καταθέστε τις προτάσεις σας έτσι ώστε να συζητηθεί, και αν συμφωνηθεί να προστεθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Ο κ. Σμυρνιώτης επιφυλάχθηκε για το ποια θα είναι, η στάση του, καθώς, όπως ανάφερε “Δεν είμαι μόνος μου”.

Στη συνέχεια ακολούθησαν παρατηρήσεις από μέλη της επιτροπής αλλά και από προέδρους των Κοινοτήτων που είχαν κληθεί ως παρατηρητές.

Ο κ. Τζιούμης απάντησε σε αναφορά αν θα δοθεί η ανάλογή προσοχή στα χωριά του δήμου λέγοντας: Θα δοθεί μεγάλο “βάρος” στα χωριά αλλά θα πρέπει να δοθεί μια μικρή “πίστωση” χρόνου στη νέα Δημοτική Αρχή καθώς, την προηγούμενη περίοδο δεν έγινε σχεδόν τίποτα.

Ακούστηκαν παρατηρήσεις από εκπροσώπους φορέων που αφορούσαν το δρόμο για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τους ποδηλατοδρόμους κ.α. που θα πρέπει να ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Η συνεδρίαση της 49μελους Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Τρίπολης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 έληξε με 47 θετικές ψήφους και 2 αρνητικές.