Στην Τρίπολη κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής από το «Χαμόγελο του Παιδιού» (+vd)

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 16:41
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Στην Αρκαδική πρωτεύουσα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής από το «Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό την παροχή δωρεάν προληπτικών και ιατρικών εξετάσεων και σε κάποιες περιπτώσεις θεραπείας σε παιδιά κάθε ηλικίας τόσο στην Τρίπολη όσο και στα γύρω χωριά του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται στην Τρίπολη από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στην πλατεία Άρεως από τις 08:15 έως τις 14:00.

Σύμφωνα με την Κοινωνική Λειτουργό Άμεσης Επέμβασης από το «Χαμόγελο του Παιδιού» κα Παναγιώτα Πράσινου που μίλησε στην κάμερα της ΔΡ Τρίπολης, ήδη έχουν ξεκινήσει προληπτικοί παιδιατρικοί έλεγχοι σε παιδιά μαθητές του Δήμου Τρίπολης. Μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά» που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες τοπικών κοινωνιών όπως η προαγωγή και διασφάλιση της Υγείας Ενηλίκων και Παιδιών μέσω Προληπτικών Διαγνωστικών Εξετάσεων.ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Η κα Πράσινου πρόσθεσε ότι ήδη έχει υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση από τις οικογένειες και τα παιδιά, καθώς επιπλέον Κινητές Μονάδες είχαν επισκεφθεί και την προηγούμενη εβδομάδα σχολεία του Δήμου Τρίπολης. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν Οδοντιατρικές Εξετάσεις αλλά και εξετάσεις από γιατρούς στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν και διαγνωστικές εξετάσεις σε παιδιά οικογενειών προσφύγων που ζουν το τελευταίο διάστημα στην Τρίπολη.