Στην Τρίπολη περιόδευσε ο τ. υπουργός & υποψ. ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής (video – pics)

Σάββατο, 30 Μάρτιος 2019 18:28

Το Σάββατο 30, Μαρτίου επισκέφτηκε την Τρίπολη ο τέως υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αρκαδίας, κ. Γιώργο Παπαηλιού.

Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε αρκετές υπηρεσίες, με σκοπό να μάθει την κατάσταση που βρίσκονται, αλλά και τα προβλήματα που τις απασχολούν.

Στην αρχή επισκέφτηκε το σταθμό της πυροσβεστικής στην Τρίπολη, όπου συναντήθηκε με τον Περιφεειακό Διευθυντή Πελοποννήσου, κ. Λαρέζο, αλλά και με υπαλλήλους του πυροσβεστικού σώματος, οι οποίοι του έθεσαν τα προβλήματα που απασχολούν την υπηρεσία της Τρίπολης, αλλά και τον κλάδο τους γενικότερα.

Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής μαζί με τον κ. Παπαηλιού επισκέφτηκαν το Παναρκαδικό νοσοκομείο, όπου και συναντήθηκαν με τη διοίκηση, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αμέσως μετά, ο τ. υπουργός επισκέφτηκε το τμήμα του ΕΚΑΒ στην Τρίπολη.

Ακολούθως, υπήρξε συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑμεΑ Πελοποννήσου, κ. Νίκο Καραλή, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρίες στην Πελοπόννησο.

Επόμενος σταθμός, η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, όπου υπήρξε συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή Πελοποννήσου αλλά και μέλη της ομοσπονδίας αστυνομικών Αρκαδίας και του έθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στην υπηρεσία.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το δημαρχείο και τον δήμαρχο Τρίπολης, κ. Δημήτρη Παυλή, συζητώντας για καίρια ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Τρίπολης αλλά και για τις χρηματοδοτήσεις έργων που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος, σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

Τελευταίος σταθμός στην περιοδεία του κ. Κουρουμπλή στην Τρίπολη ήταν η επίσκεψή του στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη, κ. Πέτρο Τατούλη. Οι δύο άνδρες, τους οποίους συνδέει μία φιλία αρκετών ετών, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την περιφέρεια Πελοποννήσου στο σύνολό της.

Τέλος, ο κύριος Κουρουμπλής έδωσε συνέντευξη τύπου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης της Αρκαδίας, αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του ως ευρωβουλευτής τονίζοντας:

«Πρέπει αυτό το δίμηνο, όλοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιηθούμε. Αντίπαλός μας είναι μόνο η αποχή. Χρειάζεται να αυξηθεί η συσπείρωσή μας».

Ο κ. Κουρουμπλής, χαρακτήρισε κρίσιμες τις ευρωεκλογές. Περιέγραψε το σκηνικό της Ευρώπης, λέγοντας ότι δεν υφίσταται σήμερα σ’ αυτήν, κοινωνική και οικονομική ισορροπία, ενώ δόμησε και το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ εν’ όψει της κάλπης.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Απαιτείται οι προοδευτικές δυνάμεις να αφυπνιστούν και να απαλλαγούν απ’ τον κατακερματισμό τους, ώστε να ενισχυθούν, για να αποκρούσουν τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό. Θέλουμε μία Ευρώπη της εργασίες, των ευκαιριών, της ελπίδας, της συμμετοχής. Μία Ευρώπη με νέο παραγωγικό μοντέλο, μία Ευρώπη με κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα».

Ο τέως Υπουργός, περιέγραψε το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης Τσίπρα, τα σχέδια νόμου που θα έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή, ενώ εξήρε την εξωτερική εικόνα της χώρας (μίλησε για διεθνές κύρος στα ύψη).

Ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού  σε τοποθέτησή του, για το δίλημμα των ευρωεκλογών, τόνισε τα εξής:

« Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Το δίλημμα είναι το ίδιο, είτε για τις ευρωεκλογές, είτε για τις εθνικές που θα ακολουθήσουν. Συγκρούονται δύο αντιλήψεις. Η συντήρηση και η πρόοδος. Ο λαός γνωρίζει καλά και θα πράξει όπως πρέπει».

Η περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή, ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Άστρος Κυνουρίας.