Στην Τρίπολη την Τετάρτη 15/1 ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 09:47

Συνάντηση στην Τρίπολη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, θα έχει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., Φίλιππος Τσαλίδης.

Το αντικείμενο της συνάντησης, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11.30 το πρωί, θα είναι – όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο περιφερειάρχης – “μια ουσιαστική συζήτηση για την επαναλειτουργία του τρένου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για την επαναδραστηριοποίηση του σιδηροδρόμου, τόσο από την Κόρινθο μέχρι το Ναύπλιο, όσο και για εμπορευματικούς συρμούς μέχρι την Τρίπολη.Σημειώνεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. -η οποία από τον Σεπτέμβριο του 2017 ανήκει στην εταιρεία των κρατικών ιταλικών σιδηροδρόμων (Ferrovie dello Stato Italiane Group / FSI) είναι ο βασικός πάροχος σιδηροδρομικής μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων στη χώρα μας.

Η εταιρεία παρέχει τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες χρησιμοποιώντας το δίκτυο και την εν γένει σιδηροδρομική υποδομή η οποία ανήκει στον ΟΣΕ, καταβάλλοντας τα αντίστοιχα τέλη πρόσβασης δικτύου.