Στις 18:00 ανήμερα της 25ης Μαρτίου η διαδικτυακή συναυλία του ΟΡΦΕΑ Τρίπολης: «Χαίρε Ω! χαίρε Ελευθερία»

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 14:39

Η Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης, με την Επετειακή συναυλία «Χαίρε Ω! χαίρε Ελευθερία», γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Η Συναυλία περιλαμβάνει αφήγηση και στίχους από τον Ύμνο στην Ελευθερία, του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού, που έγραψε το 1823, τμήμα του οποίου αποτελεί τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας από το 1865 και της Κύπρου από το 1966 και αποτελεί μια παραγωγή του 2016.

Οι συντελεστές της συγκεκριμένης συναυλίας έχουν ως εξής:Αφηγητής ο ηθοποιός Κώστας Κόκλας.
Αφήγηση και Λυρικό Τραγούδι, η διακεκριμένη Ελληνίδα Μεσόφωνος Μαρία Βλαχοπούλου.
Συνοδεία Ορχήστρας μουσικής δωματίου.
Διεύθυνση ορχήστρας: Θεόδωρος Λεμπέσης
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης.
● Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης, η Χορωδία Τρίπολης και η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης. Υπεύθυνη της μουσικής διδασκαλίας του έργου, για τις χορωδίες του ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης” και του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.
● Η μαέστρος Χριστίνα Αθανασοπούλου.
● Το σκηνικό συμπλήρωναν οι Λουκάς Ζιάρας και Χρήστος Καλαϊτζόγλου με τις εικονικές τους παρεμβάσεις και ο Νίκος Σωτηρόπουλος με τους φωτισμούς.

Η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη για streaming στη σελίδα Facebook του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης: https://www.facebook.com/drt915, από το site της Χορωδίας ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης: https://orfeastripolis.gr/ και τη σελίδα Facebook της Χορωδίας Ορφέας Τρίπολης: https://www.facebook.com/orfeastripolis καθώς και στο YouTube στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/iWOXzI4NJBE, την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, Ώρα 18:00. Η Εκδήλωση διαρκεί 60 λεπτά, με υπότιτλους.
Τιμώντας τους ήρωες και τους αγωνιστές για την Ελευθερία της Ελλάδας, η Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης προγραμματίζει την παρουσίαση μουσικών προγραμμάτων, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021.