Στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άγγελος Χρονάς

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 17:13

Επίσκεψη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο πραγματοποίησε τη Δευτέρα 24/01 ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας για τη συγκεκριμένη επίσκεψη, αναφέρονται τα εξής:

«Επίσκεψη στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Ευαγγελίστρια» πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου Άγγελος Χρονάς, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε συνάντηση   με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αναστάσιο Τζανή με τον οποίο συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την λειτουργικότητα του νοσοκομείου, κάτι για το οποίο ο κ. Χρονάς λόγω και του επαγγέλματός του ως Ιατρός, γνωρίζει πολύ καλά.Μεταξύ άλλων  ο κ. Χρονάς επισκέφθηκε τα ιατρεία του τμήματος των επειγόντων περιστατικών, την κλινική Covid και τα εμβολιαστικά κέντρα και συνομίλησε με συναδέλφους του Ιατρούς. Ακόμα ενημερώθηκε για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας που έχει λάβει το Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο έχει διαμορφωθεί κλινική Covid χωρητικότητας 15 ασθενών, με την δυνατότητα επέκτασής της  σε χωρητικότητα κλινών 16 επιπλέον ασθενών (στην Ουρολογική Κλινική) και 24 επιπλέον ασθενών (στην Παθολογική Κλινική).

Ο κ. Χρονάς ενημερώθηκε ότι νοσηλεύονται 57 ασθενείς με Covid.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς αυτοί εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 5 εμβολιαστικά κέντρα για ενήλικες και 1 εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά. Μέχρι σήμερα, έχουν εμβολιαστεί 840 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Επιπλέον αναφέρθηκαν σε τρία σημαντικά έργα αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης τα οποία χρηματοδοτούνται από τη Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αναλυτικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει:

● 2.000.000 € για Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό. Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και αξιολογείται.

● 3.240.000 € για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου. Στο πλαίσιο αυτό έχει υπογραφεί σύμβαση για το ποσό των 384.000 € καθώς και για το κυρίως έργο έχει προγραμματισθεί η υπογραφή της σύμβασης.

● 260.000 € για την κάθ’ ύψος επέκταση 3ου ορόφου πάνω από το ΤΕΠ. Η μελέτη έχει πραγματοποιηθεί από τις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και είναι χρηματοδοτούμενη και εκπονούμενη εξ’ ολοκλήρου από αυτή. Αναμένεται να υπαχθεί στο 3ο πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α.. Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Χρονάς εξέφρασε τις προσωπικές του ευχαριστίες καθώς και τις ευχαριστίες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στο Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό για την συνδρομή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας και τόνισε ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο τους και να παρέχουν κάθε μορφή βοήθειας, ειδικά μέσα σε αυτές τις δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες που βιώνουμε.».