Στο πλευρό των πυροπαθών οι πολίτες της Τρίπολης, υπό το συντονισμό του Δήμου (pic & vid)

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018 22:04

Από νωρίς το πρωί σήμερα απλοί πολίτες κάθε ηλικίας στην Τρίπολη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και πήγαν στο δημαρχείο της Λαγοπάτη, προσφέροντας ο καθένας ότι μπορούσε σε είδη πρώτης ανάγκης, για τους πυροπαθείς της Αττικής.

Νερό, ξηρά τροφή, είδη υγιεινής και τρόφιμα μακράς διαρκείας, ήταν αυτά που πήγαινε ο κόσμος στο ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου, που έχει οριστεί ως σημείο συγκέντρωσης  από το Δήμο Τρίπολης. Εκεί προσωπικό του Δήμου τα κατένειμε ανά είδος και τα πακετάριζε, προκειμένου στην συνέχεια να προωθηθούν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο γήπεδο Ταε κβο ντο, στο Φάληρο. Από εκεί τα πράγματα θα προωθηθούν στους πυρόπληκτους Δήμους, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν, υπό το γενικό συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής, με την οποία βρίσκεται σε επικοινωνία ο Δήμος Τρίπολης, όπως σημείωσε με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπύρος Βρέντας, μιλώντας στην κάμερα της webTV της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης.Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μόλις ξεκίνησε και είναι βέβαιο, πως θα διαρκέσει για μακρύ χρονικό διάστημα, αφού οι πληγές που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά στην Αττική, είναι μεγάλες και απαιτείται να δείξουμε έμπρακτα αλληλεγγύη στους πληγέντες.

Ο τόπος μας, η Αρκαδία, έχει βιώσει πριν από έντεκα χρόνια ανάλογη καταστροφή. Ξέρουμε τι αφήνει πίσω της η φωτιά. Οι μνήμες είναι νωπές και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, γι’ αυτό – όπως επεσήμανε και ο αντιδήμαρχος – είναι απαραίτητη η συνδρομή του κόσμου σε αυτή την προσπάθεια.

Να υπενθυμίσουμε πως η συλλογή των τροφίμων γίνεται στο ισόγειο του Δημαρχείου, Λαγοπάτη 45 και Αταλάντης.

Δήμος Τρίπολης για τους πυρόπληκτους