Στο «τραπέζι» σοβαρά ζητήματα των ΑμεΑ από τον πρόεδρο του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας (+vd)

Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 21:15

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το Διοικητικού Συμβούλιο του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας το απόγευμα της Τρίτης (24/05) στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημαρχείου Τρίπολης.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας κ. Σταύρος Μιχαλόπουλος, αναφέρθηκε σε τρία σημαντικά θέματα που αφορούσαν ειδικότητα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ, ένα σημαντικό ζήτημα με τη μη λειτουργίας του ασανσέρ που αφορά το ΚΥ Τρίπολης και τέλος το σημαντικό ζήτημα των θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ στην Τρίπολη.Ο κ. Μιχαλόπουλος αρχικά απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα μέλη και όχι μόνο του συλλόγου που το επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση για τις σχολές επαγγελματικής κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία. Ειδικότερα τονίστηκε ότι θα λειτουργήσει ένα τμήμα τηλεκατάρτισης με ειδικότητα Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων. Απευθύνεται σε απόφοιτους Λυκείου και άτομα με κινητικά προβλήματα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% με δυνατότητα εξ’ αποστάσεων παρακολούθησης.

Ο κ. Μιχαλόπουλος τόνισε ότι είναι σημαντικό να κατατεθούν πολλές αιτήσεις στο συγκεκριμένο τμήμα τηλεκατάρτισης, κάτι το οποίο αν συμβεί, θα δώσει τη δυνατότητα στο σύλλογο να διεκδικήσει στο άμεσο μέλλον την ίδρυση αντίστοιχου τμήματος στην Τρίπολη, που θα απευθύνεται σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αιτήσεις υποψηφιότητας έχουν ξεκινήσει να υποβάλλονται από τις 23/05 και έως 03/06/2022.

Το δεύτερο θέμα το οποίο σχολιάστηκε έχει να κάνει με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Τρίπολης και τη μη λειτουργία εδώ και αρκετό καιρό (περίπου 6 μήνες) του ανελκυστήρα. Ο κ. Μιχαλόπουλος τόνισε ότι έχει συμβεί πολλές φορές να γίνονται αιμοληψίες στην είσοδο του ΚΥ Τρίπολης, γιατί ασθενείς δεν μπορούν να ανέβουν στον 1ο όροφο όπου βρίσκεται το μικροβιολογικό τμήμα.

Ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας γι’ αυτό το ζήτημα έχει στείλει σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ από τις 11/04/2022 επισημαίνοντας το πρόβλημα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει σχετική απάντηση, παρά μόνο από την 6η ΥΠΕ η οποία δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση. Στην περίπτωση που ο Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Αρκαδίας, δεν λάβει απάντηση από το Υπουργείο, ο κ. Μιχαλόπουλος τόνισε ότι θα επανέλθει.

Τέλος το τρίτο θέμα το οποίο σχολιάστηκε έχει να κάνει με τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στο Δήμο Τρίπολης. Ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας απεύθυνε θερμή παράκληση προς το Διοικητική της Τροχαίας Αρκαδίας, το Δήμαρχο Τρίπολης και τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας να αντιμετωπίσουν με τη δέουσα σημασία το ζήτημα με την κατάληψη των θέσεων στάθμευσης των ΑμεΑ από τρίτα οχήματα. Με δημόσια έκκληση ο κ. Μιχαλόπουλος ζήτησε από τους δημότες να σεβαστούν τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ και από τους επαγγελματίες να σεβαστούν τις διαβάσεις των τυφλών.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Μιχαλόπουλος κατήγγειλε ότι στις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ τις περισσότερες φορές είναι σταθμευμένα οχήματα με αναμμένα τα αλαρμ. Τόνισε ότι το «αλάρμ» δεν λύνει το πρόβλημα, αφού το ίδιο πρόβλημα που δημιουργεί ένα σταθμευμένο όχημα, δημιουργεί και αυτό που έχει σταθμεύσει προσωρινά με αλάρμ.

«Εμείς θέλουμε τις θέσεις σ’ αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη και δεν διαπραγματευόμαστε. Κύριε Διοικητικά της Τροχαίας και κύριε Δήμαρχε, δεν το διαπραγματευόμαστε!», ήταν το χαρακτηριστικό απόσπασμα όσων ανέφερε ο κ. Μιχαλόπουλος.