«Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ» στην Τρίπολη (video – pics)

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018 11:19

Την Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018 στα πλαίσια των Εκδηλώσεων εν όψει των Εορτών των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου η παράσταση « ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ»

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη μικροί φίλοι των Χριστουγέννων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα καμώματα του Σκρούτζ σε μία Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς, σε θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου,και να διασκεδάσουν με αυτή τη γνωστή σε όλους ιστορία.Να τονίσουμε ότι την παράσταση παρακολουθήσαν δωρεάν και τα νήπια των Παιδικών Σταθμών του Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Τρίπολης, καθώς ο Δήμος και το Νομικό πρόσωπο είχαν εξασφαλίσει 200 δωρεάν προσκλήσεις όπως ανέφερε ο κ. Καραλής σε ένα σύντομο χαιρετισμό πριν την ένταξη της παράστασης.

Λίγα λόγια για το έργο:

O φιλάργυρος Εμπενίζερ Σκρούτζ, ο θρυλικός ήρωας του Ντίκενς, είναι ένας πολύ πλούσιος αλλά μίζερος και σκληρός άνθρωπος, δεν γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη και γενναιοδωρία και θεωρεί τα Χριστούγεννα μια μεγάλη απάτη.

Την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλευ και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει και να δει τη ζωή του και τους ανθρώπους με άλλα μάτια. Την επίσκεψη αυτή θα ακολουθήσουν κι άλλοι παράξενοι επισκέπτες, τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, που θα του δείξουν την αλήθεια και τα λάθη του. Τον ταξιδεύουν στο παρελθόν , στο παρόν αλλά και στις άθλιες εικόνες που τον περιμένουν στο μέλλον του, αν δεν αποφασίσει να αλλάξει τον τρόπο που σκέπτεται και ενεργεί.

Ένα μοναδικό γιορτινό και λαμπερό θέαμα, που μας ταξιδεύει στο όνειρο και τη φαντασία μαγεύει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, μας στέλνει το μήνυμα της χαράς, της γενναιοδωρίας, της προσφοράς και καλεί τους ανθρώπους να έχουν στην καρδιά τους τα Χριστούγεννα 365 μέρες τον χρόνο. Η υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ντίκενς μας αποκαλύπτει μέσα από το διαχρονικό ήρωά της πως η αγάπη κρύβει τα μυστικά της ευτυχίας. Μι α δεκαπενταμελής ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών ντύνονται τους είκοσι ρόλους του έργου με παραμυθένια κοστούμια σ’ ένα μαγικό σκηνικό. Το φαντασμαγορικό θέαμα συμπληρώνεται με εφέ και εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές.

Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ