Τα εγκαίνια της έκθεσης της δράσης «Τα παιδιά φωτογραφίζουν την πόλη» έγιναν στην πλατεία Πετρινού (+ph, vd)

Σάββατο, 1 Αυγούστου 2020 00:03
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Το απόγευμα της Παρασκευής 31/07 πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Πετρινού τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας, που προέκυψε από την ξεχωριστή δράση με τίτλο «Τα παιδιά φωτογραφίζουν την πόλη», παρουσία της Αντιδημάρχου Τρίπολης και αρμόδια για θέματα Πολιτισμού κα Ελένη Καρούντζου.

Πρόκειται για μία δραστηριότητα στην οποία παιδιά από 9 έως 14 ετών συμμετείχαν μαζί με τους γονείς τους σ’ ένα εργαστήρι φωτογραφίας, έμαθαν τα βασικά για τη φωτογραφία καθώς και κάποιες τεχνικές και μετά από κάποιες εξορμήσεις σε γκρουπ σε διάφορα σημεία της Αρκαδική πρωτεύουσας, αποτύπωσαν με τον φωτογραφικό φακό όμορφες φωτογραφίες οι οποίες και τελικά εκτέθηκαν στη συγκεκριμένη έκθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και την Κυριακή 2 Αυγούστου.Η συγκεκριμένη δράση στέφθηκε με επιτυχία αφ’ ενός γιατί οι συμμετοχή των παιδιών με τους γονείς τους ήταν μεγάλη για πρώτη φορά και αφ’ εταίρου γιατί το φωτογραφικό υλικό ήταν αξιόλογο αλλά και το κοινό επισκέφθηκε το ειδικό κιόσκι και είδα από κοντά τις δημιουργίες των παιδιών.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ 5ΕΝΤΕ κ. Γιώργος Καραγιάννης και εκ των βασικών συντελεστών αυτής της δράσης μιλώντας στην κάμερα του drt915.gr, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης, η οποία λόγω συγκεκριμένων συνθηκών περιορίστηκε σε διάρκεια περίπου μία εβδομάδα. Αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη δράση και σχολίασε ότι τα παιδιά αφομοίωσαν σε σημαντικό βαθμό όλα όσα ειπώθηκαν για τη φωτογραφία, με αποτέλεσμα και οι φωτογραφίες που αποτυπώθηκαν να είναι αξιόλογες.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Αρκαδικής πρωτεύουσας, από το Δήμο Τρίπολης με την επιμέλεια της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. 5ΕΝΤΕ και τη συνεργασία με ΚΔΑΠ που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Οι φωτογραφίες που εκτέθηκαν αποτέλεσαν επιλογή, μεταξύ του συνόλου των συμμετοχών, ενώ οι φωτογραφίες που δεν συμμετείχαν στην έκθεση, προβλήθηκαν μέσω οθόνης που είχε τοποθετηθεί στον χώρο.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη δράση αποτελεί κάτι ξεχωριστό, που αξίζει να έχει συνέχεια και τα επόμενα χρόνια με την στήριξη Δήμου αλλά και τοπικών Φορέων.