Τα προβλήματα του Κοιμητηρίου της Αγ.Τριάδας στη Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης (vid,ph)

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 23:18

Παρών και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Ηλίας Κούρος

Δια ζώσης συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαΐου στο παλιό Δημαρχείο.Το κυρίαρχο θέμα, που απασχόλησε τη συνεδρίαση, στην οποία παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Ηλίας Κούρος, ήταν η δωρεά ακινήτων περιουσιακών στοιχείων του Δ.Τρίπολης στο Νομικό Πρόσωπο.

Το θέμα αφορούσε την παραχώρηση μέρους του κοιμητηρίου της Αγίας Τριάδας, που ανήκει στο Δήμο, στο Νομικό Πρόσωπο, ώστε να μπορεί η διοίκησή του να κάνει δημοπρασίες, να εκδίδει άδειες και γενικά να προβαίνει σε κάθε παρέμβαση που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία του Κοιμητηρίου, η οποία, όπως ειπώθηκε, από τον Πρόεδρο της ΔΚ Τρίπολης κ.Παράσχο, αποτελεί αίτημά τους και μάλιστα είχαν αποστείλει και έγγραφο από τις 12 Μαρτίου στο Νομικό Πρόσωπο.

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του Κοιμητηρίου, τόσο από τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Ηλία Κούρο, όσο και από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κ. Παράσχο.

Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν ήταν η μη ύπαρξη ζωνών στο Κοιμητήριο, τα δέντρα που προκαλούν ζημιές στους τάφους και άλλα, ενώ τονίστηκε πως ο Ναός που υπάρχει στο χώρο του Κοιμητηρίου ανήκει στην Εκκλησία.

“Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα στο Κοιμητήριο και οι ανάγκες είναι πολλές”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Παράσχος με τον κ.Κούρο να συμφωνεί και να αναφέρει πως ο προγραμματισμός τους περιλαμβάνει την επίλυση πολλών από τα προβλήματα που υπάρχουν.

Να σημειώσουμε πως τα υπόλοιπα θέματα ήταν διαδικαστικά και αφορούσαν την έγκριση άδειας χρήσης μουσικής και τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα, ενώ στην αρχή της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση από τη γραμματέα για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στις δια περιφοράς συνεδριάσεις του οργάνου.

Δείτε στο βίντεο αποσπάσματα από τη συζήτηση που έγινε για το θέμα του Κοιμητηρίου.