Τα τελευταία νέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου (16/10)

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 11:04
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, γίνεται αναφορά σε αρκετές δράσεις των στελεχών της καθώς και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για διάφορά θέματα που αφορούν την περιφέρεια.

Αναλυτικότερα οι τελευταίες ειδήσεις έχουν ως εξής: 

Στην έκθεση ”Πανηπειρωτική 2021” συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνέντευξη του περιφερειάρχη Π. Νίκα στα Γιάννενα

Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στις 7.30 το απόγευμα σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, στα Γιάννενα, εν όψει της συμμετοχής της Περιφέρειάς μας στην έκθεση “Πανηπειρωτική 2021” που ανοίγει τις πύλες της αύριο Σάββατο 16 του μήνα.

Αργότερα, απόψε, ο Π. Νίκας δεξιώθηκε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και των Αρχών της Ηπείρου, ενώ αύριο θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στην εν λόγω έκθεση -που θα λάβει χώρα στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων και θα διαρκέσει έως τις 20 Οκτωβρίου- έχοντας τριπλό στόχο, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, “την προβολή του αγώνα της περιοχής μας το 1821, της τουριστικής Πελοποννήσου, αλλά και της επιχειρηματικής και εξαγωγικής Πελοποννήσου”.

Η συγκεκριμένη έκθεση δίνει μεγάλη έμφαση στον κλάδο του τουρισμού, αναγνωρίζοντας τη σημασία της τουριστικής βιομηχανίας για τον τόπο, με κύριο μέλημα την προβολή των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και την προώθηση του τοπικού στοιχείου κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

 

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θ. Βερούτη στην Σπάρτη με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Θ. Βασιλόπουλο

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης υποδέχθηκε χθες  Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, στην Σπάρτη, τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρο Βασιλόπουλο, αρμόδιο για θέματα αγροτικής ανάπτυξης.

Στη συνάντηση αυτή, στην οποία μετείχε επίσης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκωνας Τζινιέρης, αρμόδιος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης και ο προϊστάμενος του τμήματος εγγείων βελτιώσεων της ΔΑΟΚ Λακωνίας Γιώργος Μπουραζάνης, συζητήθηκαν θέματα εγγγείων βελτιώσεων, οι διαδικασίες της κρατικής αρωγής αλλά και οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο Περιφερειών σε θέματα αγροτικών θεμάτων και διεκδικήσεων.

 

Δεν αναφέρθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προβλήματα σε καλλιέργειες από την κακοκαιρία “Μπάλλος”

Δεν υπήρξε καμία αναφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για ζημιές σε καλλιέργειες από την κακοκαιρία “Μπάλλος”.

Αυτό καταγράφηκε στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το πρωί σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, με τους διευθυντές αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής και πολιτικής προστασίας των 5 Ενοτήτων της Περιφέρειας.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, η έντονη βροχόπτωση υπήρξε “ιδιαίτερα ευεργετική”.

Για το γεγονός αυτό, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε με σχετική επιστολή του τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος νωρίτερα είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Π. Νίκα.

 

Με υπογραφή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα κυρώθηκαν οι πίνακες επικειμένων στα πυκνοδομημένα Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την κύρωση των πινάκων επικειμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών της πράξης εφαρμογής στο πυκνοδομημένο τμήμα της Ανατολικής Παραλίας, του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Καλαμάτας.

Η κύρωση αφορά στην περιοχή της Ανάστασης και με αυτή, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, “ολοκληρώθηκε η διαδικασία της επέκτασης του πολεοδομικού σχεδίου στην ανατολική παραλία της Καλαμάτας”.

Tην απόφαση του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

 

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα έγινε η συγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

– Την σχετική απόφαση και τη νέα σύνθεση της Επιτροπής μπορείτε να δείτε εδώ: Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης

 

Να αυξηθεί η διαθέσιμη δημόσια χρηματοδότηση της δράσης 3.a.2.2 του ΠΕΠ Πελοποννήσου ζητεί το Επιμελητήριο Λακωνίας

Την ουσιαστική αύξηση της διαθέσιμης δημόσιας χρηματοδότησης της δράσης 3.a.2.2 του ΠΕΠ Πελοποννήσου “Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών” ζητεί με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης.

Το εν λόγω αίτημα διατυπώνεται καθώς, όπως σημειώνει -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, η σήμερα ισχύουσα διαθέσιμη δημόσια δαπάνη αδυνατεί να καλύψει την μεγάλη ανταπόκριση που η συγκεκριμένη δράση έχει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

– Την επιστολή προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα ο φιλανθρωπικός Μαραθώνιος της Μαρίας Κωνσταντάκη

Η Μαρία Κωνσταντάκη, ραδιοφωνική παραγωγός του easy 97,2 στην πρωινή εκπομπή “easy breakfast”, είναι έτοιμη για να πραγματοποιήσει τον μεγαλύτερο στόχο της. Από τις 18 μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου θα περπατήσει 5 μαραθώνιους μέσα σε 5 ημέρες, 42 χιλιόμετρα την ημέρα, συνολικά 210 χιλιόμετρα, για ένα και μόνο σκοπό: την ενίσχυση του Συλλόγου γονέων παιδιών με καρκίνο “Φλόγα”.

Οπως σημειώνεται ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση του ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού easy 97.2, διοργανωτή της προσπάθειας -την οποία στηρίζουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Αθηναίων-, “στις 7 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 18 Οκτωβρίου, η Μαρία Κωνσταντάκη, έχοντας πάντα στο πλευρό της τον easy 97.2, θα ξεκινήσει τον πρώτο μαραθώνιο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο, και συγκεκριμένα την πλατεία Τριών Ναυάρχων μπροστά από το Δημαρχείο. Στόχος της είναι να ολοκληρώσει τις 5 μέρες μαραθωνίων μετά από 210 χιλιόμετρα, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου το απόγευμα, στην σημερινή πρωτεύουσα, την Αθήνα, στο Δημαρχείο μπροστά από την πλατεία Κοτζιά.

Κάποιες από τις πόλεις που θα περάσει η Μαρία Κωνσταντάκη είναι το  Αργος, οι Μυκήνες, η Νεμέα, η Αρχαία Κόρινθος, τα Μέγαρα, η Ελευσίνα, η Κινέτα, ο Πειραιάς και το Φάληρο, με τελικό προορισμό το κέντρο της Αθήνας. Μέσα από την διαδρομή, θα αναδειχτούν μοναδικά τοπία της Πελοποννήσου και της Αττικής, περιοχές με ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον αλλά και σημεία ορόσημα για την νεότερη ιστορία μας. Η ιδιαίτερος αυτός “περίπατος” σηματοδοτεί την παράδοση, την εξέλιξη, την αλλαγή, τον αγώνα, την πίστη και την δύναμη όλων των παιδιών που έχουν περάσει κάποια μορφή καρκίνου. Γιατί όσο υπάρχουν παιδιά που έχουν ανάγκη θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα τα στηρίζουν.

Στηρίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια της Μαρίας στέλνοντας SMS “στηρίζω την Μαρία” στο 19813 (κόστος 3 ευρώ + ΦΠΑ + τέλη κινητής τηλεφωνίας). Κάθε μήνυμα κι ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο”.

Καταλήγοντας στην σχετική ανακοίνωσή του, ο διοργανωτής ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός easy 97,2 εκφράζει ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Αθηναίων “για την πολύτιμη στήριξη τους στον Μαραθώνιο της Μαρίας”.