Τάκης Χλέπας: Δύσκολη η επόμενη μέρα για την ΚΕΔΗΤ (video)

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 07:06

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης συνάντησε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΤ, κ. Τάκη Χλέπα και μίλησε μαζί του για την κατάσταση που βρίσκεται η επιχείρηση και για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για το μέλλον της.

Ο κ Χλέπας ανέφερε:Η τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΗΤ είχε θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού μαζί με την ψήφιση του ετήσιου προγράμματος.

Εμείς σαν επιχορήγηση από το Δήμο Τρίπολης ζητάμε ένα ποσό πάνω από 1 εκατομμύριο €.

Η προσωπική μου γνώμη γι’ αυτό το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να περάσει αυτός ο προϋπολογισμός καθώς δεν πρόκειται να δοθούν αυτά τα λεφτά για μια μη υγιή επιχείρηση από το Δήμο Τρίπολης.

Απλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καλυφθεί το έλλειμμα, γιατί αυτό είναι το έλλειμμα για το 2021.

Πριν αρκετό διάστημα συνεδρίασαν οι αρχηγοί όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και είχαν πάρει μια απόφαση να μπει ένας λογιστής, για να μπορέσουμε να αποτυπώσουμε τους ισολογισμούς, οι οποίοι δεν είναι εγκεκριμένοι από το 2011.

Αυτό εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΚΕΔΗΤ και περιμένουμε το επόμενο βήμα, το οποίο είναι να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί.

Αύτη τη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα είναι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ οι οποίοι είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2020.

Το «Βοήθεια στο σπίτι» παρακολουθείται, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκεί.

Έχουμε ξεκινήσει να βρεθεί μία λύση και για τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Αν και εφόσον παρθεί απόφαση να κλείσει η ΚΕΔΗΤ δε χάνεται κανένας μισθός όλα τα χρέη τα αναλαμβάνει ο Δήμος Τρίπολης, δεν χάνεται καμιά δομή και καμιά θέση εργασίας. Όλες οι αποφάσεις που παίρνονται από το ΔΣ της ΚΕΔΗΤ, παίρνονται με γνώμονα να διασωθούν οι δομές και οι εργαζόμενοι.

Όσον αφορά το θέμα του Προέδρου, είχα δηλώσει εξαρχής ότι θέλω να αναλάβω αμισθί. Δεν μπορούσα σε αυτή την οικονομική κατάσταση που είναι η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι, να έρθω και να απαιτήσω την ανάλογη αποζημίωση του προέδρου.

Υπάρχουν αρκετοί προμηθευτές, οι οποίοι είναι απλήρωτοι. Το συνολικό ποσό είναι περίπου στις 100.000 € και αυτή τη στιγμή η ΚΕΔΗΤ δεν μπορεί να αντιδράσει.

Χωρίς προϋπολογισμό, δεν μπορείς να πληρώσεις, δεν μπορείς να εισπράξεις, δεν μπορείς γενικά να κάνεις τίποτα οικονομικό. Η μόνη δυνατότητα που μπορούμε να κάνουμε, είναι να πληρωθούν οι μισθοδοσίες των υπαλλήλων.

Εάν η επιχείρηση κλείσει, όλα τα ανεξόφλητα τιμολόγια θα πληρωθούν από το Δήμο.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η ΚΕΔΗΤ δεν μπορεί να είναι βιώσιμη.