Τατούλης: ” Μη τήρηση τεχνικών προδιαγραφών και αδιαφάνεια στο έργο των παράδρομων της Τρίπολης (vid,ph)

Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 22:25

Αυτοψία και στο έργο της Παράκαμψης Δολιανών καθώς και σε αυτό του λιμανιού του Παραλίου Άστρους

Για μη τήρηση των τεχνικών προδιαγραφών που όριζε η μελέτη καθώς και για συνθήκες αδιαφάνειας στο έργο των παράδρομων της Τρίπολης, που είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από το 2018, έκανε λόγο ο τέως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος, πραγματοποίησε αυτοψία στο εν λόγω έργο, συνοδευόμενος από τους τέως Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Γιώργο Ρουμελιώτη.Ο κ. Τατούλης τόνισε πως στο εν λόγω έργο υπάρχουν πάρα πολλές κακοτεχνίες και επικίνδυνα σημεία, αφού δεν έχει τηρηθεί η μελέτη και τα όσα προβλέπονταν στα τεχνικά δελτία που υποβλήθησαν για να χρηματοδοτηθεί το έργο, ενώ η νέα περιφερειακή αρχή προχώρησε σε συμπληρωματική σύμβαση ύψους 1 εκ ευρώ.

Μάλιστα ο τέως Περιφερειάρχης επεσήμανε πως υπάρχει εργολαβία συμπληρωματικών συμβάσεων, κάτι που θα ελεγχθεί, αφού αποτελεί πρακτική που είτε δείχνει άγνοια είτε δείχνει σκοπιμότητα.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στο έργο της παράκαμψης των Δολιανώ για το οποίο, σημείωσε πως είναι έργο που δεν γνωρίζει καν η νέα περιφερειακή αρχή και η εμπλοκή της περιορίζεται στις συνεχείς επισκέψεις και φωτογραφίσεις σε αυτό.

Σχολιάζοντας δε την φράση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ότι “δεν βρήκα μαντήλι να κλάψω” τόνισε πως “όχι μόνο βρήκε μαντήλι, αλλά βρήκε τόσα έργα έτοιμα με χρηματοδοτήσεις και μελέτες που δεν μπορούσε να φανταστεί”.

Η παράταξη “Νέα Πελοπόννησος” εκτός από το έργο των Παράδρομων και την παράκαμψη Δολιανών επισκέφτηκε και το Λιμάνι του Παραλίου Άστρους, για το οποίο πρόσφατα έγινε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δηλώσεις για την περιοδεία τους σε έργα της Αρκαδίας έκαναν και οι δύο τέως Αντιπεριφερειάρχες σημειώνοντας πως το έργο της περιφερειακής αρχής Τατούλη είναι μεγάλο και συνεχίζεται, αφού έστω και αν ο κ. Νίκας καθυστερεί τα έργα για να δείξει ότι είναι δικά του, οι πολίτες γνωρίζουν ποιος τα ενέταξε και ποιος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τις δηλώσεις που έγιναν.