Τελευταία νέα 03-07-2013 (ανανεώνεται συνεχώς)

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013 05:41

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 0307-2013, Upload time: 08:41 π.μ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

Συνελήφθη, στις 2-7-2013) το μεσημέρι, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, μία (1) 38χρονη αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατέθεσε στον Ο.Α.Ε.Δ Άργους, πλαστά έγγραφα (Άδεια Διαμονής), προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει επίδομα ανεργίας και τοκετού. Κατασχέθηκαν δύο (2) Άδειες Διαμονής Ελληνικών Αρχών.

————————————————-

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Συνελήφθη, στις 2-7-2013) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 26χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

————————————————-

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Συνελήφθησαν, τη 1-7-2013 το βράδυ, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, τρεις (3) ημεδαποί, δύο 40χρονοι και μία (1) 19χρονη, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κοκαΐνης και διάφορα άλλα αντικείμενα για την χρήση ναρκωτικών, τα οποία κατασχέθηκαν.

————————————————-

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Συνελήφθησαν, στις 2-7-2013 το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) ημεδαποί, ένας 67χρονος και μία 48χρονη, για οφειλές προς το Δημόσιο. Ειδικότερα, σε βάρος του 67χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο ύψους 402.473,88 ευρώ, ενώ σε βάρος της 48χρονης έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο ύψους 364.749,73 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΟΥΣΟΥΡΗ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΠΕΛ

Μετά από απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων, θα πραγματοποιηθεί αναγόρευση τουτέως Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κυρίου Σωτηρίου Μουσούρη, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 και ώρα 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη). Το έργο του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Σωτήριος Ρούσσος. Θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Μουσούρη με θέμα: «Ο ρόλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ: Ηγέτης ή υπηρέτης;». Αμέσως μετά από την τελετή αναγόρευσης, θα πραγματοποιηθεί τελετή ορκωμοσίας των φοιτητών των Τμημάτων Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων. Η πρόσκληση με το αναλυτικό πρόγραμμα της τελετής είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://pedis.uop.gr και www.uop.gr.

————————————————-

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση σας προσκαλούν σε Διημερίδα με θέμα «Η ανάπτυξη της Ελληνο-Γερμανικής Συνεργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 και Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης στην Τρίπολη.

————————————————-

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΣΤΟ

Η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού, με χορηγό τον ΟΠΑΠ, οργανώνει ημερίδα ενημέρωσης κοινού για το μαστό, το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 10:30 το πρωί, στο “Πανταζοπούλειο¨Πνευματικό κέντρο Βυτίνας. Την εκδήλωση θα προλογίσει η πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Αθηνά Βούρτση, ο καθηγητής ακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο της πολιτείας του Illinois, κ. Δημήτρης Σπίγγος ο οποίος είναι διεθνώς γνωστός για το ερευνητικό και επιστημονικό του έργο και ο χειρουργός Αγαμέμνων Κοκοφίτης, υπεύθυνος του τμήματος μαστού του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Ομιλητής στην εκδήλωση, θα είναι ο ακτινολόγος, Κωνσταντίνος Καντζάβελος. Θα ακολουθήσει κλινική εξέταση (ψηλάφηση μαστών) όσων γυναικών επιθυμούν, στο Αγροτικό ιατρείο Βυτίνας και υπερηχογραφικός έλεγχος, όπου χρειαστεί. Σε όσες από τις γυναίκες αυτές κριθεί αναγκαίο να γίνει μαστογραφία, θα γίνει δωρεάν όπου επιθυμούν (στο ιατρείο του Κ. Καντζάβελου στην Τρίπολη ή στο διαγνωστικό κέντρο “Παναρκαδική Μέριμνα”). Επιπλέον, θα γίνουν δωρεάν μαστογραφίες σε γυναίκες χαμηλού εισοδήματος, μέχρι του συνολικού αριθμού των 50 μαστογραφιών στην ευρύτερη περιοχή, σε γυναίκες που θα υποδειχθούν από τους αρμόδιους φορείς (κοινωνικούς λειτουργούς, γιατρούς Κέντρων Υγείας κλπ.).

————————————————–

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟ.Χ.Π

Η AΡΩΓΗ ΑΜΚΕ απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις της να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της ανεργίας, ανακοινώνει – επαναπροκηρύσσει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού (ΚΟΧ.Π. 1.1001/2/2013) στην Π.Ε Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα απασχοληθούν έως πέντε μήνες (5) και όχι πέραν της 31/12/2013, ο εξής αριθμός ατόμων: Τέσσερεις (4) Ημερήσιοι Φύλακες, στην Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου (ΕΠΜΑΣ) Παράρτημα Ναυπλίου. Η ανακοίνωση της ΚΟΧ.Π. 1.1001/2/2013 θα υπάρχει αναρτημένη: – στην ιστοσελίδα (www.arogiamke.gr) και στα γραφεία του Δικαιούχου. – σε όλα τα δημοτικά καταστήματα του δήμου όπου υλοποιείται το πρόγραμμα – σε όλα τα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ της περιφερειακής ενότητας στην οποία υλοποιείται το πρόγραμμα – στα γραφεία της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου (ΕΠΜΑΣ) Παράρτημα Ναυπλίου – στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας τομέα Πολιτισμού (http://ep.culture.gr). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων τελειώνει στις 08/07/2013 (καταληκτική ημερομηνία).

———————————————–

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ»

Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων συμμετοχής στην πράξη «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ» ανακοινώνεται από την Α.Σ «Θερμοκοιτίδα Απασχόλησης» ο προσωρινός κατάλογος ωφελούμενων που θα συμμετέχουν στις δράσεις της Πράξης. Καθώς η τήρηση των κανόνων πληροφόρησης και δημοσιότητας της πράξης δεν επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων των ωφελουμένων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη θέση τους στους καταλόγους με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης ή διαφορετικά στα γραφεία της Εταιρείας Ανάπτυξης Πελοποννήσου Αγαπήνωρ (25ης Μαρτίου 14, 22100 Τρίπολη) και στο τηλέφωνα 2710 230.233. Δίνεται η δυνατότητα υποβολής ένστασης επί των αποτελεσμάτων με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ενστάσεων την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 και ώρα 12.00 μ.μ.

——————————————————

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ»

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 και ώρα 20:30 στο αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, θα λάβει χώρα ανοιχτή και δημόσια Συνέλευση της Δημοτικής παράταξης «Συνεργασία για την Τρίπολη πρωτεύουσα πόλη», επικεφαλής της οποίας είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Δελφάκης, για τον Απολογισμό της δραστηριότητάς της.

———————————————–

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑ.Σ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Η Επαγγελματική Νοσηλευτική Σχολή (ΕΠΑ.Σ) Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», προκειμένου να προβεί στην εγγραφή μαθητών-τριών στην Α’ τάξη, σχολικού έτους 2013-14, καλεί τους ενδιαφερόμενους να εγγραφούν από 2-9 Σεπτεμβρίου στη Γραμματεία της Σχολής, τις ώρες από 9:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ. Οι αιτήσεις με όλα τα δικαιολογητικά, υποβάλλονται από τον κηδεμόνα του μαθητή ή από τον ίδιο το μαθητή, αν είναι ενήλικος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2710 233.174.

———————————————-

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Λόγω θερινών διακοπών τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι κλειστά από την Δευτέρα 1 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 31η Ιουλίου 2013. Για την έκδοση και μόνο αδειών Γάμου, θα λειτουργούν κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, από 10.30 το πρωί μέχρι 12.00 το μεσημέρι.

———————————————–

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΠΑΡΤΗΣ

Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης και η Φιλαρμονική του Δήμου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013, της Έκθεσης Βιβλίου στην πόλη μας και της συνεργασίας με Φιλαρμονικές άλλων πόλεων, διοργανώνουν μια αξιόλογη μουσική βραδιά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σπάρτης, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Σαράντου Κανελλάκου, την Πέμπτη 4 Ιουλίου και ώρα 9.00 μ.μ., στην Πλατεία Άρεως. Η Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης, που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Τρίπολη, σε μια εκδήλωση με έντεχνο – λαϊκό τραγούδι και φωνές τραγουδιστών, θα ερμηνεύσει πολυαγαπημένες μελωδίες μεγάλων συνθετών. Μια εξαιρετική μουσική βραδιά που θα μας ταξιδέψει μουσικά στο χρόνο, σε ένα πρόγραμμα ανάλαφρο δροσερό, καλοκαιρινό…

———————————————–

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για το ‘Πολιτιστικό καλοκαίρι 2013». Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου και στην πλειοψηφία τους θα διεξάγονται στο θέατρο άλσους Αγίου Γεωργίου. Την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 9:15 μ.μ. στο θέατρο άλσους, θα γίνει προβολή διαδραστικού κινηματογράφου από το ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ, με τίτλο: «Άγρια ζώα της Ελλάδας». Τιμή εισιτηρίου €5. Χορηγός επικοινωνίας, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

Όλες οι εκδηλώσεις ΕΔΩ

———————————————–

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Από την Κ.Ε.ΔΗ.Τ. ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη χορήγηση δωρεάν εισιτηρίων για μία παράσταση, στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου. Οι υποβληθείσες αιτήσεις θα ικανοποιηθούν όλες. Επειδή σε ορισμένες παραστάσεις υπάρχει περίσσευμα προσκλήσεων, η ΚΕΔΗΤ εξακολουθεί να δέχεται αιτήσεις, μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων. Η επιλογή να γίνεται από τα διαθέσιμα.

———————————————-

«ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» ΑΠΟ ΤΟ «ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ»

Υπέροχες ώρες δημιουργικής απασχόλησης με τίτλο «Καλοκαίρι στην πόλη», για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, με πέντε εργαστήρια τέχνης και πολιτισμού, διοργανώνει το «Τρένο της χαράς» της Ελένης Κουσκουρέλου, κάθε Τρίτη του Ιουλίου, 7-9 το βράδυ, στα εντευκτήρια της «Πολιτιστικής κληρονομιάς», Αλεξ. Ραγκαβή 35 (όπισθεν ΔΕΗ). Πληροφορίες – εγγραφές: Βιβή Παναγιωτοπούλου, τηλέφωνο: 6972 323.425, Ελένη Κουσκουρέλου: 6976 736.523.

———————————————

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗ ΒΡΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

Εορτή της Καστανιάς την Τρίτη και πολλοί συμπατριώτες και φίλοι ανηφόρησαν στο χωριό. Στην Θεία Λειτουργία στην Παναγία των Βλαχερνών, χοροστάτησαν οι Ιερείς π. Παναγιώτης Τρυφωνόπουλος και ο π. Κων/νος Κουβαβάς (από Λεβίδι). Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, όλοι κατηφόρισαν προς την βρύση, όπου και φέτος η Μορφωτική Κίνηση Βλαχέρνας είχε οργανώσει την παραδοσιακή εκδήλωση, η οποία γίνεται συνέχεια τα τελευταία χρόνια. Υπό τους ήχους πίπιζας και νταουλιού (σημειώνεται πως το συγκεκριμένο νταούλι, ήταν η πρώτη του φορά σε εκδήλωση!!!) και τους χορούς των παρευρισκομένων, αναβίωσε για μια ακόμη φορά το παραδοσιακό γλέντι στην Βρύση της Καστανιάς. Πολλά συγχαρητήρια στους οργανωτές της Μ.Κ.Β. και ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους τους Βλαχερναίους. (FOTO: www.vlaxerna.gr)

———————————————–

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην ιστορική κοινότητα Δημητσάνας του δήμου Γορτυνίας, το διήμερο 6 & 7 Ιουλίου, για την εορτή της πολιούχου Δημητσάνας, Αγίας Κυριακής. Το Σάββατο 6 Ιουλίου, παραμονή γτης εορτής, στις 6:30 μ.μ. θα γίνει υποδοχή της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους, στον προαύλιο χώρο του ναού. Στις 7:00 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κ. Ιερεμία και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας. Την Κυριακή 7 Ιουλίου, στις 7:00 π.μ. θα ψαλεί Όρθρος, στις 9:00 π.μ. θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και στις 6:30 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός και Κτητορικό Μνημόσυνο.

———————————————–

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΜΑΚΡΗ

Την Κυριακή 7 Ιουλίου, εορτή της αγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακής, γιορτάζει το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής που βρίσκεται στην κοινότητα Μάκρη του δήμου Τρίπολης. Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 6 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ. θα ψαλεί Εσπερινός και ανήμερα, Κυριακή 7 Ιουλίου, το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας. Παρακαλούνται οι φιλέορτοι χριστιανοί να τιμήσουν τη μνήμη της αγίας Κυριακής και να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της.

———————————————–

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΑ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ

Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013, παραμονή Αγίας Κυριακής, θα γίνει πανηγύρι στα Αγιωργίτικα Αρκαδίας με τους: Φιλιώ Πυργάκη, Γιάννη Σιέττο, Σοφία Αντωνοπούλου και στο κλαρίνο ο Πάνος Τσιαγγούρης. Θα προηγηθεί εσπερινός στις 7:30 μ.μ.  

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ, ΗΤΤΗΘΗΚΕ 3-1 ΑΠΟ…ΚΑΠΟΙΟ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ

Αποκλείστηκε στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U20 η Εθνική Νέων, καθώς την Τρίτη ηττήθηκε με σκορ 3-1 από το Ουζμπεκιστάν. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, προηγήθηκαν στο σκορ στο 26’ με το Μαχσταλίεφ, ένα γκολ το οποίο αφύπνισε τους Έλληνες διεθνείς, που ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 32’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Διαμαντάκου από τον Κόζακ. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Σταφυλίδης, ο οποίος έφερε το σκορ «στα ίσα». Στο 60’ ο Κουρμπέλης υπέπεσε σε πέναλτι, γεγονός που προκάλεσε την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Σεργκέεβ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 83’ και πάλι με πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Κωνσταντινίδης στον νεοεισελθόντα Ουρινμπόεφ και το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ραχμάνοφ. Και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς, μετά την αποβολή του Κουρμπέλη στο 60’, αποβλήθηκε και ο Γιουλντάσοφ στο 86’.

————————————————

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ «ΔΙΠΛΕΣ» ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Μετά το τέλος των αιματολογικών εξετάσεων και των εργομετρικών τεστ τις προηγούμενες ημέρες, ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου οι «διπλές» προπονήσεις (πρωί-απόγευμα) του Αστέρα. Το πρωινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και δύναμης, ενώ το απόγευμα ο προπονητής της ομάδας Σάκης Τσιώλης αφιέρωσε αρκετή ώρα σε ασκήσεις με μπάλα στον αγωνιστικό χώρο. Οι προπονήσεις του Αστέρα θα συνεχιστούν στην Τρίπολη μέχρι την Πέμπτη, αφού το πρωί της Παρασκευής η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιηθεί και φέτος το βασικό στάδιο της ομάδας το διάστημα 5-21 Ιουλίου.

————————————————

ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το διοικητικό συμβούλιο της Super League αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση, να πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2013- την Πέμπτη 11 Ιουλίου στην Αθήνα.

————————————————-

ΒΡΑΔΙΝΟ DRIFTSHOW & G.P. ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Για πρώτη φορά στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο, μία διαφορετική εκδήλωση με θεαματικά περάσματα, ατέλειωτες πλαγιολισθήσεις και πλούσιο συναγωνισμό, με το DRIFT SHOW και αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης που διοργανώνει η START LINE, υπό την Αιγίδα του Δήμου Κορινθίων και την υποστήριξη της Α.Λ.Α. Κορίνθου. Η εκδήλωση θα γίνει στους ειδικά διαμορφωμένους για τον αγώνα χώρους στάθμευσης της παραλίας Αγίου Νικολάου και θα ξεκινήσει στις 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιουλίου 2013 για θα ολοκληρωθεί με την απονομή των επάθλων των νικητών περίπου στις 23:00 το ίδιο βράδυ. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά μετάλλια. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 στις 21:00 στα γραφεία της START LINE ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση startline@techlink.gr ή με fax στο 210 98.12.341 (ζητώντας τηλεφωνική επιβεβαίωση για την παραλαβή της). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 210 98.12.341, 6977 660.565 και 6944 308.148.

————————————————–

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ ROLLERSKI 2013

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τριπόλεως, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας, και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (visitgreece.gr), διοργανώνουν στην Τρίπολη αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ROLLERSKI 2013, από τις 5 έως τις 7 Ιουλίου 2013. Η Τρίπολη θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει περίπου 120 αθλητές και αθλήτριες, πρωταθλητές και ολυμπιονίκες οι περισσότεροι στην κατηγορία τους και οι οποίοι αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες ROLLERSKI και βορείων αγωνισμάτων της χώρας τους. Οι χώρες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο ROLLERSKI είναι: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία, Τουρκία, Φιλανδία και Ελλάδα. Παράλληλα με το παγκόσμιο κύπελλο, θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τις κατηγορίες Α.Γ.Ε.Ν.Ν Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής: Παρασκευή 5 Ιουλίου (Έναρξη αγώνων 18:00). Ανάβαση: από το πάρκο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης έως τον λόφο του «Άγιο Θόδωρα». Σάββατο 6 Ιουλίου (18:00 προκριματικοί, 19:15 τελικοί). Sprint: οδός Καλαβρύτων (τερματισμός στον κήπο του Δικαστηρίου). Κυριακή 6 Ιουλίου (Έναρξη 9.00 το πρωί). Αγώνας 15χλμ μέσα στην πόλη σε κυκλική διαδρομή: οδός Καλαβρύτων/ οδός Αγ. Κωνσταντίνου / ΔΑΚ Τρίπολης /οδός Καλαβρύτων

ΚΑΙΡΟΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

* Σχεδόν καθαρός καιρός θα σημειωθεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30oC.

* Σχεδόν καθαρός καιρός θα σημειωθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29oC.

* Σχεδόν καθαρός καιρός θα σημειωθεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28oC

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη