Τελευταία νέα 04-06-2013 (ανανεώνεται συνεχώς)

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013 06:40

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 04-06-2013, Upload time: 09:40 π.μ.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΟΓΑ

Ο ΟΓΑ, προκειμένου να διευκολύνει τους αυτοτελώς απασχολουμένους ασφαλισμένους του που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση δόσεων και δεν πρόφτασαν να καταβάλλουν την τρέχουσα δόση εμπρόθεσμα (μέχρι τις 31 Μαΐου) θα δεχτεί να την καταβάλλουν μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου, χωρίς καμιά επιβάρυνση. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛΤΑ, με τις ειδικές ειδοποιήσεις- αποδείξεις που τους έχουν αποσταλεί.

Μέχρι την ημερομηνία αυτή θα μπορούν να τις πληρώνουν και μέσω της Τράπεζας Πειραιώς (ATEbank), με την προσκόμιση ειδικού εντύπου για την ΑΤΕ (ΚΜΠ 639). Η επόμενη δόση και η τρέχουσα εισφορά θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013.

———————————————

ΤΑΤΟΥΛΗΣ: «ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ»

Την αδιαπραγμάτευτη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013. Ο κ. Τατούλης τόνισε επίσης ότι σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο θα πρέπει να στηρίξει τη θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί βασικό αναπτυξιακό εργαλείο τόσο σε σχέση με τον τουρισμό, όσο και σε ότι αφορά την αγροτική οικονομία, τομείς που αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου. Συμπλήρωσε τέλος ο Περιφερειάρχης ότι «μόνο αν ο οδικός άξονας ολοκληρωθεί μέχρι την Τσακώνα, διατηρεί το χαρακτήρα του διευρωπαϊκού δικτύου, βάσει του οποίου είχε αποφασιστεί η χρηματοδότησή του από Ευρωπαϊκούς πόρους».  

———————————————

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: «Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!»

Σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αρκαδίας επισημαίνει τα εξής:

«Η συγκυβέρνηση και ο κ. Ζερβός να πάψουν να ονειρεύονται την διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Η τρικομματική κυβέρνηση δια του προέδρου του ομίλου ΔΕΗ Α.Ε. κ. Ζερβού, ανακοίνωσε πριν από λίγο τον «οδικό χάρτη» της πρόθεσής της να διαλύσει και να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ. Η κυβέρνηση μειοψηφίας και ο κ. Ζερβός δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προχωρήσουν στην διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, η οποία δεν τους ανήκει, διότι αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού και των εργαζομένων. Δυστυχώς ο κ. Ζερβός αντί να συμπεριφερθεί όπως όφειλε ως πρόεδρος της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας, όπως έχει δηλώσει, συμπεριφέρεται ως φερέφωνο της κυβέρνησης και ατζέντης των συμφερόντων που θέλουν την περαιτέρω διάλυση της ΔΕΗ, καθώς και το ξεπούλημά της αντί πινακίου φακής.

Η συγκυβέρνηση να είναι σίγουρη ότι δεν θα τα καταφέρει, ενώ, καλό είναι, να μην ανοίγει η «όρεξη» των επίδοξων δήθεν «επενδυτών». Η ΔΕΗ δεν πωλείται, δεν τεμαχίζεται, δεν διαλύεται. Ο λαός και οι εργαζόμενοι θα αποτρέψουν το έγκλημα που δρομολογεί η κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί μπροστάρης σε αυτό τον αγώνα».

———————————————

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Η Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ., στο Τουριστικό Περίπτερο Αγ. Γεωργίου (Άλσος Αγ. Γεωργίου). Η διαδικασία έγινε με σκοπό την Πολιτική Ενημέρωση, τον Απολογισμό– Προγραμματισμό της Ν.Ε. και την Έγκριση Εφορευτικών Επιτροπών για τις επικείμενες εκλογές (9 Ιουνίου Κυριακή) των περιφερειακών θεσμικών οργάνων (Ν.Ε. και Τ.Ο). Στη Νομαρχιακή Συνέλευση ήταν παρόντες ο βουλευτής Λακωνίας του κόμματος, Λεωνίδας Γρηγοράκος και το μέλος της ΚΠΕ, Στέφανος Μιχαλάκος, ενημερώνοντας για τη διαδικασία ολοκλήρωσης της οργανωτικής δομής του ΠΑΣΟΚ και απευθύνοντας πρόσκληση για συστράτευση.

———————————————

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Κλιμάκιο της ειδικής μόνιμης επιτροπής προστασίας περιβάλλοντος της Βουλής, αποτελούμενο από τους βουλευτές Διονυσία Αυγερινοπούλου Διονυσία (πρόεδρος της Επιτροπής), Τιμολέοντα Κοψαχείλη, Κώστα Ζαχαριά, Κατερίνα Ιγγλέση, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνο Ουζουνίδη και Γρηγόρη Ψαριανό, συνοδευόμενους από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα και το Δήμαρχο Μεγαλόπολης Τάκη Μπούρα, επισκέφθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα πυρόπληκτες περιοχές του νομού Αρκαδίας. Πολλά τα παράπονα των κατοίκων για άλυτα προβλήματα από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 και παντελή απουσία της Πολιτείας.

——————————————–

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει η προσωρινή επιτροπή συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Τρίπολης. Όπως αναφέρει η επιτροπή σε ανακοίνωσή της:

“Συνταξιούχοι, δεν είπαμε την τελευταία μας λέξη. Να μην περάσει ο οδοστρωτήρας που συνθλίβει τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας. Η άρχουσα τάξη των καπιταλιστών, το μονοπωλιακό – ιμπεριαλιστικό στάδιο θέλει, όσο πιο γρήγορα, να μας στείλει στον ‘άλλο κόσμο’. Είμαστε ‘κόστος’. Όπλα της ο ΕΟΠΥΥ, οι μειώσεις των συντάξεων, η ανεργία, η ληστεία στα αποθεματικά των ταμείων, τα χαράτσια, οι νόμοι που μας ‘στέλνουν’ στην εξαθλίωση. Συνταξιούχοι, μην αφήνετε τη μοίρα σας στα χέρια των κάθε λογής ‘φιλανθρώπων’. Ο σκουπιδοτενεκές δεν μπορεί να είναι ο προορισμός μας. Κλείστε τ’ αυτιά σας σ’ αυτούς που σας κρατάν στην αναμονή του φωτός στο τούνελ. Αν δεν ανατρέψουμε τους καπιταλιστές και τα πολυπληθή τσιράκια τους, η ζωή της τάξης μας δεν μπορεί να προχωρήσει. Όσοι παλεύατε στο πρελθόν, να εντείνετε τον αγώνα σας με ταξικό προσανατολισμό. Όσοι όχι, είναι καιρός να αποκτήσετε το θάρρος που σας έλειψε, παραμερίζοντας τις ‘δουλείες’. Όποιος για την υπόθεσή του δεν παλέψει, για την υπόθεση του εχθρού θα έχει αγωνιστεί.”

(Την προσωρινή επιτροπή συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας, απαρτίζουν οι: Βαγγέλης Μπρούσκαρης, Βασίλης Κοτσινόπουλος, Κώστας Καρβέλας, Γιάννης Σάλαρης, Θοδωρής Μιχαλόπουλος, Στάθης Σιάσιος, Γιώργος Μουργελάς).

———————————————

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑ-ΠΕΛ

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας «Καταναλωτικές συνήθειες και συμπεριφορά των κατοίκων της Τρίπολης την περίοδο της κρίσης», που εκπονήθηκε από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην «Οικονομική ανάλυση» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Τρίπολης, θα γίνει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 6:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

———————————————

ΕΝΑΡΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Δύο τμήματα επιπέδου Α1 ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στο Δήμο Τρίπολης το μήνα Μάιο. Τα μαθήματα, εάν υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον, μπορούν να υλοποιηθούν σε όλο το Νομό Αρκαδίας. Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ7» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι μετανάστες τις γνώσεις για την ομαλότερη ένταξη τους στην κοινωνία. Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών ), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν μια αίτηση συμμετοχής, να προσκομίσουν φωτοτυπία διαβατηρίου/Φωτοτυπία άδειας παραμονής (Όσον αφορά τους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν χρειάζεται άδεια παραμονής). Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν.

Για αιτήσεις και περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.ΔΒ.Μ του Δήμου Τριπόλεως (Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού, Τρίπολη – τηλ. 2710 23.25.24, καθημερινά εκτός Πέμπτης: 09:30 π.μ.-12:30 μ.μ., υπεύθυνος προγράμματος: Ηλίας Σπυρόπουλος).

———————————————

ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία επιλογής μαθητών, στο Μουσικό σχολείο. Θα προηγηθεί ενημέρωση των υποψηφίων την Τετάρτη 12 Ιουνίου το απόγευμα, επίσης στο χώρο του σχολείου. Αν κάποιος μαθητής ενδιαφέρεται να λάβει μέρος σε κατατακτήριες εξετάσεις μουσικών μαθημάτων για την εγγραφή του στις τάξεις Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, πρέπει να καταθέσει σχετική αίτηση στο σχολείο μέχρι την 28η Ιουνίου 2013. Η διαδικασία κατατακτηρίων θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2710 235.440.

——————————————–

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑ.Σ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Η Επαγγελματική Νοσηλευτική Σχολή (ΕΠΑ.Σ) Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια», προκειμένου να προβεί στην εγγραφή μαθητών-τριών στην Α’ τάξη, σχολικού έτους 2013-14, καλεί τους ενδιαφερόμενους να εγγραφούν από 1-30 Ιουνίου και από 2-9 Σεπτεμβρίου στη Γραμματεία της Σχολής, τις ώρες από 9:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ. Οι αιτήσεις με όλα τα δικαιολογητικά, υποβάλλονται από τον κηδεμόνα του μαθητή ή από τον ίδιο το μαθητή, αν είναι ενήλικος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2710 233.174.

———————————————-

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Η θεατρική ομάδα του συλλόγου των δασκάλων της Αρκαδίας, παρουσιάζει το έργο «Μια τρελή θεότρελη…πενηντάρα» σε διασκευή της ομώνυμης ταινίας, με την αείμνηστη Ρένα Βλαχοπούλου «Μια τρελή τρελή σαραντάρα», στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο από 6 έως 21 Ιουνίου (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη. Η παραλαβή καρτών εισόδου, καθημερινά 6-9 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο πνευματικό κέντρο. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 13 ετών. Τις ημέρες των παραστάσεων οι κάρτες εισόδου θα ισχύουν ως τις 8:45 μ.μ αυστηρά.

———————————————–

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Ε.Ο.Σ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ

Ο Ε.Ο.Σ. Τρίπολης διοργανώνει ποδηλατική εξόρμηση στο Μαίναλο, την Κυριακή στις 9 Ιουνίου 2013. Θα γίνει επίσκεψη το Λιμποβίσι, το σπίτι του Κολοκοτρώνη και τη γύρω περιοχή και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ποδηλασία προς το Χρυσοβίτσι, με ενδιάμεση στάση στην Παναγία στο Αρκουδόρεμα. Μήκος διαδρομής περίπου 8χλμ.

Φτάνοντας στο Χρυσοβίτσι θα γίνει επίσκεψη στο Μουσείο Δασικής Ιστορίας Μαινάλου. Αναχώρηση το πρωί της Κυριακής και ώρα 9.00 π.μ. από τα εντευκτήρια του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, Λαγοπάτη 43. Όσοι δεν έχουν τρόπο μεταφοράς του ποδηλάτου τους, θα πρέπει να ενημερώσουν έγκαιρα για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν. Όσοι επιθυμούν μετά το τέλος της περιήγησης να φάνε στο Χρυσοβίτσι, να το δηλώσουν, ώστε να ενημερωθεί η ταβέρνα σχετικά.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εντευκτήρια του Συλλόγου έως την Πέμπτη 6-6-2013, από ώρα 19.00 έως 21.00 και στα τηλέφωνα 2710-23.22.43 & 6974 219.674. Πληροφορίες υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του συλλόγου, www.eostripolis.gr.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 5:00 μ.μ. στο γήπεδο του Ταύρου (Φωστήρα), θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας, μεταξύ του Παναρκαδικού και του ΠΑΣ Λαμία. Δωρεάν λεωφορεία για το γήπεδο θα αναχωρήσουν από την πλατεία Κολοκοτρώνη Τρίπολης, στις 2:00 μ.μ.

———————————————-

1ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΙΩΤΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, σε συνεργασία με το cycling for wine.gr & τη “Ζωή Ποδήλατο” Τρίπολης, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης, διοργανώνουν την Κυριακή 9-6-2013 στις 10 π.μ. τον «1ο ποδηλατικό γύρο Μαντινείας», με αφετηρία και τερματισμό τον Παλαιόπυργο. Σ’αυτόν τον 1ο ποδηλατικό γύρο θα υπάρξουν 3 διαδρομές: 1η Διαδρομή μήκους 46,7 χλμ: 10 π.μ. Έναρξη από τον Παλαιόπυργο – Στάση και γευσιγνωσία κρασιού στο κτήμα Καλόγρη στου Κάψια – Επίσκεψη και ξενάγηση στα σπήλαια του Κάψια – Επίσκεψη και στάση στην Αγία Φωτεινή και στο Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας με ενημέρωση και ξενάγηση από αρχαιολόγο – Στάση και γευσιγνωσία κρασιού στο οινοποιείο Σπυρόπουλου και μέσω Αρτεμισίου κατάληξη στο χωριό. 2η Διαδρομή μήκους 28,5 χλμ: 10 π.μ Έναρξη από Τρίπολη Πλατεία Άρεως με επικεφαλής “Ζωή Ποδήλατο” – Στάση στην Αγία Φωτεινή και στο Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας με ενημέρωση και ξενάγηση από αρχαιολόγο – Στάση και γευσιγνωσία κρασιού στο οινοποιείο Σπυρόπουλου και μέσω Αρτεμισίου κατάληξη στον Παλαιόπυργο (Για την επιστροφή θα υπάρξουν λεωφορείο και φορτηγό για την μεταφορά των συμμετεχόντων από την Τρίπολη). 3η Διαδρομή μήκους 1,5 χλμ: 10.30 π.μ Για τους ερασιτέχνες και τους μικρούς μας φίλους που αγαπούν το ποδήλατο, θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοβόλτα μέσα στον αμπελώνα του χωριού, όπου την άνοιξη το τοπίο είναι μαγευτικό. Όλοι οι συμμετέχοντες των διαδρομών θα λάβουν ένα αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους. Αυτό που χρειάζεται είναι ποδήλατο, καλή διάθεση και χαμόγελο.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

* Αίθριος καιρός θα σημειωθεί την Τρίτη 4 Ιουνίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26oC.

* Αίθριος καιρός θα σημειωθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26oC.

* Αυξημένη συννεφιά θα σημειωθεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 29oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη