Τελευταία νέα 16-07-2014 (ανανεώνεται τακτικά)

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014 04:39

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 16-07-2014, Upload time: 08:57 π.μ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Την Τρίτη 15 Ιουλίου στις 08:05 π.μ., στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών (142,5 χλμ.), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 76χρονος ημεδαπός, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 80χρονος ημεδαπός με συνεπιβάτιδα 63χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 76χρονου, το σοβαρό τραυματισμό της 63χρονης και τον ελαφρύ τραυματισμό του 80χρονου. Ενεργείται προανάκριση.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ»

Τη δημιουργία του πρώτου εκκλησιαστικού μουσείου της χώρας στην Καλαμάτα, εξέτασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας, συζήτησαν επίσης το σχεδιασμό του νέου κοινωνικού προγράμματος, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, και τη δυνατότητα οργάνωσης κοινωνικών δομών στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με το σχεδιασμό αυτό θα δημιουργηθεί σε συνεργασία της Μητρόπολης Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξενώνας πλησίον του Νοσοκομείου της Καλαμάτας για τους νοσηλευομένους και τους συγγενείς τους, ενώ συζητήθηκε επίσης η δημιουργία camp για τα ΑΜΕΑ, με σκοπό να καλύπτει ανάγκες τους και μετά το πέρας της εκπαιδευτικής τους διαδικασίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ.  Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

———————————————–

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ

Τέσσερα χρόνια μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του 7ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Απόδημων Αρκάδων, οι Αρκάδες της ξενιτιάς επιστρέφουν στο γενέθλιο τόπο τους, για την πραγματοποίηση του 8ου Παγκόσμιου Συνεδρίου, το οποίο είναι αφιερωμένο  στη Γενιά του Αύριο. Την οργάνωση του συνεδρίου έχει η Παγκόσμια Παναρκαδική Συνομοσπονδία, η οποία εκπροσωπεί  τις Παναρκαδικές Ομοσπονδίες της Αυστραλίας, της Αμερικής, του Καναδά και της Ελλάδος. Επίσης υποστηρικτής του συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης. Οι εργασίες του συνεδρίου θα  διεξαχθούν στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο  Τρίπολης, από τις 25-31 Ιουλίου 2014.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα καταθέσουν τις γνώσεις και τις προτάσεις τους για τα προβλήματα και την ενδυνάμωση των δεσμών της νέας γενιάς των Αρκάδων, για την δημόσια υγεία και τις ανάγκες του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, για τις μεταναστεύσεις των Αρκάδων στους Νέους Κόσμους, για την σημαντική πολιτιστική δράση των ομογενών, για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νομού, για την απαράμιλλη σε ομορφιές αρκαδική φύση, καθώς και για τη λειτουργία του Αρκαδικού χωριού. Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου θα διοργανωθούν εκδηλώσεις όπως: Προσκύνημα και απόδοση τιμής στους απελευθερωτές του γένους, βραβεύσεις μεγάλων απόδημων δωρητών, συναυλία νεανικών συγκροτημάτων αφιερωμένη στην νέα γενιά, βραδιά παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής με τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, παρουσίαση βιβλίου, συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Συλλόγου του Αρκαδικού Χωριού και του Δήμου Μεγαλόπολης, καθώς και επίσκεψη σε ιστορικούς-θρησκευτικούς τόπους της πατρίδας μας.

———————————————–

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ 2014

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα Δακοκτονίας 2014 και οι δολωματικοί από εδάφους ψεκασμοί, πραγματοποιούνται στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Οι βιοκαλλιεργητές ελιάς, θα πρέπει να προχωρήσουν στη σήμανση των ελαιώνων τους, περιμετρικά (και ιδιαίτερα τις εισόδους ) με ευδιάκριτη ερυθρόλευκη ταινία. Σε περίπτωση μη κανονικής σήμανσης οι εργολάβοι ψεκασμού δεν φέρουν καμία ευθύνη.

———————————————–

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Την Κυριακή 20 Ιουλίου, θα εορταστεί στην Τοπική Κοινότητα Βλαχέρνας του δήμου Τρίπολης, η 70ή επέτειος του ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 19 Ιουλίου 1944. Την Κυριακή 20 Ιουλίου, στις 7:00 π.μ., θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας της Τοπικής Κοινότητας Βλαχέρνας και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Στις 10:00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, θα γίνει τέλεση επίσημης δοξολογίας και στις 10:30 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση των επισήμων και του λαού, στο μνημείο των πεσόντων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, θα εκφωνηθεί σχετική ομιλία από τον εκπαιδευτικό, κ. Γιάννη Καρούντζο και θα ακολουθήσουν σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

———————————————–

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ «ΠΑΜΕ ΠΑΡΕΑ…» ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6 – 10 ΕΤΩΝ

Μετά την επιτυχημένη έναρξη της δραστηριότητας «ΠΑΜΕ ΠΑΡΕΑ…», για μαθητές δημοτικού 6-10 ετών, ξεκίνησε η 2η ομάδα παιδιών, στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αρκαδίας. Τα παιδιά που θα έρθουν σε αυτές τις συναντήσεις θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, να γνωριστούν με άλλα παιδιά, να μιλήσουν για συναισθήματα, να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους και να μάθουν να φροντίζουν την υγεία τους μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδι. Η ομάδα θα έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2710 235.243, πρωινές ώρες. Ημέρες συνάντησης: Τετάρτη 16, Παρασκευή 18, Δευτέρα 21 και Τετάρτη 23 Ιουλίου, ώρα 11 – 1 το πρωί. Χώρος συναντήσεων: Κέντρο Πρόληψης, Αποστολοπούλου 2, Τρίπολη.

———————————————–

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 στις 21.15, στο θέατρο άλσους Αγίου Γεωργίου, θα παρουσιαστεί ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη, από το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου & το θέατρο Νοτίου Αιγαίου. Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Άννα Φόνσου. Εισιτήριο: 15€, Φοιτητικό, Άνεργοι: 10€. Την Τρίτη 22 Ιουλίου στις 21:15, στο στο θέατρο άλσους Αγίου Γεωργίου, θα εμφανιστεί ο Μάγος Σανκάρα, σε μια μοναδική παράσταση με τίτλο: «Όνειρα και Ψευδαισθήσεις» (Dreams & Illusions). Εισιτήριο: 8 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται στα καταστήματα: – «Γλυκοπωλείο», Ισαάκ & Σολωμού 24 (παραπλεύρως Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου), Τηλ. 2710 222280 – «Music Center» Κωτσιόπουλος, Γεωργίου Α’3, Τηλ. 2710 224545. Χορηγός επικοινωνίας, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

———————————————–

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014» ΔΗΜΟΥ Β. ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του «Πολιτιστικού καλοκαιριού 2014» του δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 21:00, στο Θέατρο Παράλιου Άστρους, θα εμφανιστεί ο Μάγος Σανκάρα, σε μια μοναδική παράσταση με τίτλο: «Όνειρα και Ψευδαισθήσεις» (Dreams & Illusions). Εισιτήριο: 8 ευρώ. Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στις 21:00, στο Θέατρο Παράλιου Άστρους, θα παρουσιαστεί η παράσταση του θεάτρου σκιών: «Ο Καραγκιόζης κυνηγός και η Κοκκινοσκουφίτσα», από το Θέατρο Σκιών Θ. και Κ. Σπυρόπουλου. Εισιτήριο: 5 ευρώ.

———————————————–

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Πρεμιέρα για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Μεγαλόπολης, την Τετάρτη 16 Ιουλίου και ώρα 9:00 μ.μ., με θερινό κινηματογράφο και με το έργο «Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους», της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, στο προαύλιο του Γυμνασίου Μεγαλόπολης. Είσοδος ελεύθερη. Υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Μεγαλόπολης. Την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014, στις 9:00μ.μ., στο προαύλιο του Γυμνασίου Μεγαλόπολης, θα παρουσιαστεί θερινός κινηματογράφος, με την ταινία “Μικρά Αγγλία”, του Παντελή Βούλγαρη. Υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μεγαλόπολης. Είσοδος ελεύθερη.

———————————————–

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

“Σάρκα και οστά” λαμβάνει η υλοποίηση μιας αξιόλογης  ιδέας και πρωτοβουλίας του Δικτύου Πολιτών Δήμου Ευρώτα, καθώς την Πέμπτη 17 Ιουλίου, ο δημοτικός  κινηματογράφος στη Σκάλα, θ’ αποτελεί πλέον γεγονός! Η εν λόγω δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ευρώτα, μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης “ΕΥΡΩΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ”. Η δημιουργία του θερινού σινεμά θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες του Ευρώτα  ν’ απολαύσουν βραδιές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, σ’ έναν πανέμορφο χώρο, το  Βοτανικό  Κήπο του Ιπποκράτη. Μια τέτοια δράση εξάλλου, δεν προσφέρει απλώς στιγμές ψυχαγωγίας, αλλά επίσης, πολιτισμό και ευκαιρίες κοινωνικής συνοχής και αλληλεπίδρασης. Ταυτόχρονα δε, “διαδίδονται” σημαντικά κοινωνικά μηνύματα, όπως αυτά της ομαδικότητας, της επικοινωνίας και της συντροφικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η οργάνωση του εγχειρήματος είναι άρτια, ενώ ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του Βοτανικού Κήπου του Ιπποκράτη, θα παρέχει όλες τις δυνατές ανέσεις στους επισκέπτες – θεατές. Συνοψίζοντας, ο νέος Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος θα ξεκινήσει το ταξίδι του με την πολυβραβευμένη ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Μικρά Αγγλία” σε δύο προβολές (Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Ιουλίου). Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία “απόδρασης ” από τη ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας! Τιμή Εισιτηρίου: 3,50€.

———————————————-

6ο ROCK FESTIVAL ΝΑΥΠΛΙΟΥ 2014

Η ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας διοργανώνει, για έκτη συνεχόμενη χρονιά,  ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, το διήμερο «Rock Festival 2014» στην παραλία της Καραθώνας. Πλήθος κόσμου θα παρευρεθεί στην παραλία της Καραθώνας πίσω από το Παλαμήδι, για να ακούσει νέους καλλιτέχνες από την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, καθώς και φιλοξενούμενων από άλλα μέρη της Ελλάδας, σε δικές τους αλλά και ξένες  συνθέσεις. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Ιουλίου και ώρα 8:30 μ.μ.            

———————————————               

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΕΓΕΑΣ

Το διήμερο 16 & 17 Ιουλίου, στις Ρίζες Τεγέας, θα πραγματοποιηθεί και φέτος το καθιερωμένο πανηγύρι, για τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας. Την Τετάρτη 16 Ιουλίου το βράδυ, παραμονή της εορτής, στο μαγευτικό εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, θα τελεστεί Εσπερινός και την Πέμπτη 17 Ιουλίου το πρωί, ανήμερα της εορτής, Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Τετάρτη και Πέμπτη, στην κεντρική πλατεία του χωριού, θα γίνει πανηγύρι με παραδοσιακή δημοτική μουσική και τραγούδια από ζωντανή ορχήστρα, με το γλέντι να διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες. Θα σερβίρονται ζεστή γουρνοπούλα και κρύες μπύρες, σε λογικές τιμές.

———————————————–

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΗ ΖΩΟΔΟΧΟ ΠΗΓΗ ΚΑΡΤΣΟΒΑΣ

Την Πέμπτη 17 Ιουλίου, γιορτή της Αγίας Μαρίνας, γιορτάζει ο Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στην Κάρτσοβα, όπου βρίσκεται η εικόνα της Αγίας Μαρίνας, προστάτιδας του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η ΠΑΝΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ», της περιοχής Φιλικών, δωρηθείσα από το Διοικητικό Συμβούλιο. Την Τετάρτη 16 Ιουλίου, παραμονή της γιορτής, στις 7:00 το βράδυ, θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία. Την Πέμπτη 17 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής, το πρωί, θα ψαλεί Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

————————————————

ΙΕΡΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ

Το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουλίου 2014, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, προς τιμήν του Αγίου Αιμιλιανού, από τις 9:00 μ.μ. έως τις 12:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τρίπολης. Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να συμμετάσχουν στην ως άνω Ακολουθία.

———————————————— 

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΟΥ ΤΖΙΒΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τζίβα, διοργανώνει το πανηγύρι του προφήτη Ηλία, το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014, μετά το πέρας του Εσπερινού, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, στο 4ο χλμ. Τρίπολης – Σπάρτης.

————————————————

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Την 20ην Ιουλίου 2014 πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Ενοριακός Ιερός Ναός Προφ. Ηλιού Δάφνης – Μανιατίου, εις το Δημοτικό Διαμέρισμα Δάφνης του Δήμου Τριπόλεως, την σεβάσμια μνήμη  του  Αγίου ενδόξου Προφήτου ΗΛΙΟΥ του ΘΕΣΒΙΤΟΥ. Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως: Το Σαββάτο 19η Ιουλίου 2014, στις 7:30 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Την Κυριακή 20η Ιουλίου 2014, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, από τις 7 το πρωί, θα ψαλεί ο Ορθρος και εν συνεχεία θα τελεσθεί Πανηγυρική Θ. Λειτουργία.

———————————————–

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΩΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλλωτών «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» διοργανώνει και φέτος το καθιερωμένο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία, το βράδυ της Κυριακής 20 Ιουλίου 2014, στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μαλλωτών. Το όμορφο περιβάλλον του χώρου και η δροσιά της νύχτας μας προδιαθέτουν για μεγάλο γλέντι μέχρι το πρωί. Θα εμφανιστούν «Τα Παιδιά της Μεγαλόπολης», με τον δεξιοτέχνη στο κλαρίνο, Σωτήρη Κανελλάκη, ενώ στο τραγούδι θα είναι η Μαρίνα Παναγιωτοπούλου, ο Πάνος Κολοβός και ο Θοδωρής Προύτζος. Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, σε μια μαγευτική τοποθεσία πάνω στο βουνό, με θέα στον κάμπο της Μεγαλόπολης και στο οροπέδιο της Ασέας.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Ο Αστέρας Τρίπολης αναχώρησε, την Τετάρτη το πρωί, για την Φινλανδία. Το απόγευμα της ίδιας ημέςας (18.30), ο προπονητής του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ενώ μισή ώρα αργότερα θα γίνει η προπόνηση του Αστέρα, στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί την Πέμπτη ο αγώνας με την Ροβανιέμι.

————————————————-

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων διαρκείας του Αστέρα, για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Από την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014, όλες οι θέσεις που δεν έχουν ανανεωθεί από τους περσινούς κατόχους θα ακυρωθούν και θα τεθούν ελεύθερες προς διάθεση σε νέους ή παλιούς κατόχους. Η πώληση εισιτηρίων διαρκείας θα πραγματοποιείται στο εκδοτήριο της ΠΑΕ στην Πλατεία Άρεως, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή  11.00 π.μ.-3.00 μ.μ. και 6.00 μ.μ.- 9.00 μ.μ. & Σάββατο 11.00 π.μ.- 3.00 μ.μ. Πολλά από τα φετινά έσοδα των εισιτηρίων διαρκείας θα δοθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου» προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια που γίνεται εκεί.

————————————————-

ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ & ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 θα διεξαχθούν, στο κλειστό κολυμβητήριο της Τρίπολης, οι ετήσιοι αγώνες κολύμβησης των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.Η οργάνωση των αγώνων έχει ανατεθεί στην Πολεμική Αεροπορία (124 ΠΒΕ) με την συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου-Π.Ε Αρκαδίας και του Δήμου Τρίπολης.Βασικός σκοπός και επιδίωξη,  της διεξαγωγής των αγώνων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι η ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος, η ευγενής άμιλλα καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των αγωνιζομένων. Επιπρόσθετα επιδιώκεται η τόνωση και η προώθηση του αθλητισμού στην περιοχή.Στους αγώνες θα συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες κολύμβησης από τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, των Αρχηγείων των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και αντιπροσωπευτική ομάδα από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου.Το Σάββατο στο κολυμβητήριο θα εμφανιστούν και θα αγωνιστούν διακεκριμένοι αθλητές και αθλήτριες του αθλήματος και ανάμεσα σε αυτούς πολλοί Παγκόσμιοι πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες.Η τελετή έναρξης των αγώνων είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 17:00 και οι αγώνες θα διαρκέσουν έως και τις 20:00.Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΚΑΙΡΟΣ

– Σχεδόν καθαρός καιρός θα σημειωθεί την Τετάρτη 16 Ιουλίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25oC.

– Πιθανή βροχή και διαστήματα με καθαρό καιρό θα σημειωθεί την Πέμπτη 17 Ιουλίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28oC.

– Πιθανή βροχή και διαστήματα με καθαρό καιρό θα σημειωθεί την Παρασκευή 18 Ιουλίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28oC.

Πηγές: freemeteo.gr/Ελλάδα Καιρός/Ο καιρός τώρα/πρόβλεψη 7 ημερών/7-ήμερη πρόγνωση καιρού για Τρίπολη