Θ.Πετράκος στη ΔΡΤ: “Πολλά ανοιχτά ζητήματα και παρατυπίες στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου”(vid)

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 16:00

Για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ μίλησε στο Δημτοικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου κ.Θανάσης Πετράκος.

Ο κ.Πετράκος δήλωσε, πως θα πληρώσουμε πολύ ακριβά όλοι οι Πελοποννήσιοι τη ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων, λέγοντας μάλιστα πως ο ίδιος έχει αμφιβολίες, για το εάν θα μπορέσει να γίνει ποτέ αυτό το έργο μιας που – όπως τόνισε – υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα και παρατυπίες.Στην συνέχεια ο κ.Πετράκος έθεσε κάποια ερωτήματα αναφορικά με το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως το πως είναι δυνατόν να υπογραφεί έναρξη εργασιών όταν η σύμβαση έχει λήξει, αλλά και το πως θα ξεκινήσει η κατασκευή των έργων όταν η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επανακαταθέσει το φάκελο, μετά τις 30 κόκκινες κάρτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το καλοκαίρι.

Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου μάλιστα ανέφερε πως η μόνη λογική  λύση είναι να ακυρωθεί το συγκεκριμένο έργο και να γίνει ένας επανασχεδιασμός της διαχείρισης των απορριμμάτων αποκεντρωμένα κατά ομάδες Δήμων (σε μια διαχείριση, όπου θα υπάρχει διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και το ελάχιστο υπόλειμμα να θάβεται σε ΧΥΤΥ)

Τέλος ο κ.Πετράκος ανέφερε, πως για το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, έχουν ευθύνη και κάποιοι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου. “Έχουν και τις ευθύνες τους οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου. Την προηγούμενη τετραετία υπήρξαν δήμαρχοι που προσπάθησαν, αλλά δεν στηρίχτηκαν από πουθενά, όπως ο Πνευματικός, ο Βαλιώτης και ο αείμνηστος Παυλής. Αν πραγματικά και οι κυβερνήσεις και η Περιφέρεια τους στήριζαν και τους έδιναν κίνητρα για να προχωρήσουν, θα το είχαν κάνει. Αυτή η λύση με το ΣΔΙΤ είναι μια ακριβή και αδιέξοδη λύση που κατά την γνώμη μου θα μπλοκαριστεί και νομικά”, ανέφερε χαρακτηριστικά.