Τηλεδιάσκεψη Τζιούμη με Καφεστιάτορες| Ο Δήμος Τρίπολης δίπλα στους επαγγελματίες με σειρά μέτρων στήριξης

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 17:18
Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κ.Τζιούμη και του ΔΣ του συλλόγου καφεστιατόρων Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε χθες στην Τρίπολη .
Από την πλευρά του συλλόγου ετέθησαν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης, τα οποία οξύνθηκαν περαιτέρω,από την κρίση του κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος Τρίπολης από την αρχή της κρίσης, στέκεται δίπλα στους επαγγελματίες, λαμβάνοντας μία σειρά από μέτρα στήριξής τους,πολλές φορές και μεγαλύτερα από όσα αποφάσιζε η κεντρική κυβέρνηση, όπως πχ η απαλλαγή από δημοτικά τέλη, η απαλλαγή από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων,απαλλαγή από ενοίκια για τα δημοτικά ακίνητα κλπ.

Το ίδιο θα πράξει και από εδώ και πέρα.
Συγκεκριμένα ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος θα προχωρήσει, όπου είναι δυνατόν, σε παραχώρηση, χωρίς επιπλέον χρέωση, έως και διπλασίου κοινοχρήστου χώρου από αυτό που έχουν έως σήμερα , όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία ,με την προϋπόθεση να μην δημιουργούνται προβλήματα στους άλλους επαγγελματίες και τους πολίτες.

Όπου δεν είναι αυτό δυνατόν θα γίνει μείωση των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.Θα εξεταστεί επίσης η δυνατότητα οι μειώσεις των τελών να επεκταθούν χρονικά.
Συμφωνήθηκε επίσης,να υπάρξει σύντομα μία διευρυμένη συνάντηση με το σύλλογο, με το Επιμελητήριο Αρκαδίας , με τον Τουριστικό οργανισμό και άλλους θεσμικούς φορείς ώστε να προκύψουν συντονισμένες δράσεις για την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής μας και την στήριξη της τοπικής οικονομίας.