“Της πατρίδας μου η σημαία” | Η νέα ταινία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου παρουσιάστηκε στην Τρίπολη (ph/vid)

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 11:41

Η νέα ταινία ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Της πατρίδας μου η σημαία»  έκανε πρεμιέρα στον κινηματογράφο Cineville στην Τρίπολη την Τετάρτη 25 Απριλίου.

Το κινηματογραφικό ταξίδι στην ελληνική ιστορία παρουσιάστηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα, με τον κ.Χαραλαμπόπουλο να προλογίζει την ταινία του.Δυο λόγια για την ταινία:

Βούρβουρα, ένα ορεινό χωριό στην Αρκαδία του Γκαίτε. Οι άνθρωποι ζούσαν μέσα στη φύση με ό,τι οι ίδιοι παρήγαγαν. Μια αυτάρκης κοινωνία που η μόνη επαφή της με τον “έξω κόσμο” ήταν το σχολείο. Εκεί μάθαιναν γράμματα και τραγουδάκια για τη μεγάλη πατρίδα που τους κάνει περήφανους. Μετά τον πόλεμο και τη ναζιστική κατοχή, στην οποία το χωριό θα πληρώσει βαρύ φόρο αίματος, πολλοί θα ξενιτευτούν και κάποιοι θα βρεθούν στο Μαρούσι ένα γραφικό προάστιο των Αθηνών που θα γνωρίσει το βίαιο μετασχηματισμό του σε χρηματοοικονομικό κέντρο της χώρας και θα υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004.

Μια βιτρίνα εθνικής υπερηφάνειας στηριγμένη στον καταναλωτικό πυρετό και στον υπέρογκο δανεισμό. Η τραγωδία δεν θα αργήσει να ‘ρθει. Η χρεοκοπία. Λόγω έλλειψης πόρων το σχολείο στο χωριό κλείνει. Μετά από 150 χρόνια λειτουργίας. Η σημαία που κυμάτιζε στη σχολική γιορτή τώρα υπνώττει σε κάποιο συρτάρι.

Η πορεία κάποιων ανθρώπων, η πορεία μιας χώρας.


"Της πατρίδας μου η σημαία" | Η νέα ταινία του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου παρουσιάστηκε στην Τρίπολη

Παραγωγή ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ / Πάνος Χαραλαμπόπουλος

Συμπαραγωγή ΕΡΤ

Με την ευγενική χορηγία του Άγγελου Δεληγιάννη

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΟΜΑΔΑ ΕΛΕΥΣΙΣ

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ :

HOTEL ΑΝΑΚΤΟΡΙΚΟΝ

ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ ΠΙΤΕΡΟΣ