Το ”Ανοιχτό Επιμελητήριο” σε Κάψια-Βλαχέρνα-Λεβίδι-Βυτίνα…

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑ ΣΕ ΚΑΨΙΑ, ΒΛΑΧΕΡΝΑ, ΒΥΤΙΝΑ, ΛΕΒΙΔΙ

Την Τετάρτη 9/11/2011 ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτό Επιμελητήριο» κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και μέλη του συνδυασμού, επισκέφτηκαν επαγγελματίες της περιοχής του Κάψια και συνομίλησαν μαζί τους για θέματα επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης. Την ίδια μέρα ο συνδυασμός επισκέφτηκε επαγγελματίες της περιοχής της Βλαχέρνας και της Βυτίνας.



Στη Βυτίνα ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας ανέπτυξε θέματα όπως η Βιώσιμη Τουριστική ανάπτυξη, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού (αγροτουρισμός, οικοτουρισμός, αθλητικός τουρισμός, πολιτιστικός τουρισμός κ.λ.π.), η ανάπτυξη και προώθηση ποιοτικών τοπικών προϊόντων αλλά και ειδικά προβλήματα των επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής της Γορτυνίας. Η υποδοχή ήταν θερμή και επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση με όλους τους επαγγελματίες της περιφέρειας και ειδικά της περιοχής της Γορτυνίας.

Την ίδια ημέρα (Τετάρτη 9/11/2011), ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας με μέλη του συνδυασμού μίλησαν με επαγγελματίες στο Λεβίδι. Οι επιχειρηματίες της περιοχής ανέπτυξαν διάφορες ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως την ανάπτυξη των τοπικών τους προϊόντων, την υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, την επέκταση σε νέες αγορές των τοπικών προϊόντων τους όπως και τη συνέχιση των προσπαθειών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας να ενημερώνει συνεχώς με νέα για τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Η εισαγωγή στο αρκαδικό τουριστικό προϊόν νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού πρέπει να αντιμετωπισθεί με κατάλληλο τρόπο, ώστε να μπορεί να παράγει ενδιαφέροντα αποτελέσματα, με την επέκταση της τουριστικής περιόδου, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και την προστασία των πολιτιστικών και φυσικών πόρων».

Επίσης ανέφερε ότι «η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη πρέπει να στηριχτεί στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, στον εμπλουτισμό και την διαφοροποίησή του και στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού. Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού εξ΄ ορισμού συνάδουν με το μοντέλο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, καθόσον είναι δραστηριότητες που δεν λαμβάνουν εντατική μορφή και είναι κατεξοχήν περιβαλλοντικά φιλικές. Όσον αφορά στην ανάπτυξη και προώθηση ποιοτικών τοπικών προϊόντων, θεωρώ ότι η περιοχή μας έχει ήδη ιδιαίτερα ποιοτικά προϊόντα, έχει όμως αξία να αναπτυχθούν και αειφόρες μέθοδοι παραγωγής αυτών, όπως είναι η βιολογική καλλιέργεια, η οποία πρέπει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο μοντέλο αγρότη – επιστήμονα – επιχειρηματία. Ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας κατέληξε τονίζοντας ότι «ο πρωτογενής τομέας δεν πρέπει επ’ ουδενί να παραμεληθεί, αφού αποτελεί κατά την άποψή μας κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης σε κάθε περιοχή».

Προηγούμενο άρθροΑστυνομικές ειδήσεις…
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα ”EUROSCOLA”…