Το χιόνι κατεβαίνει από τα βουνά στην Τρίπολη – Αναλυτική Πρόγνωση

Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2019 20:31

Βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός πλέον μετά τις βροχές και τα χιόνια στα ορεινά της Αρκαδίας που όπως είχαμε αναφέρει στην προηγούμενη πρόγνωση έφτασαν σχεδόν μέχρι τις παρυφές της πόλης.

Όσον αφορά την τάση του καιρού τις επόμενες ημέρες ο χειμώνας φαίνεται πως ήρθε για να μείνει με χαμηλές θερμοκρασίες για το επόμενο διάστημα (τουλάχιστον μέχρι τα τέλη της επομένης εβδομάδας) αλλά και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ακόμα και σε πεδινές περιοχές του νομού Αρκαδίας.Αναλυτικότερα:

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Καλός θα είναι ο καιρός με ηλιοφάνεια ήδη από το πρωί αλλά ισχυρό παγετό καθώς η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει νωρίς το πρωί στους -4οC με -5οC. Μέσα στην ημέρα προς το μεσημέρι και το απόγευμα λίγες νεφώσεις που θα πυκνώσουν κυρίως προς αργά το βράδυ.

Τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθεί κάποια τοπική βροχή στην Τρίπολη και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 900-1000 μέτρα.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα επιδεινωθεί απότομα και σημαντικά με βροχές και καταιγίδες αρχικά ενώ γρήγορα προς το μεσημέρι θα υπάρξει βίαιη-απότομη αλλαγή του καιρού σε “χιονιά” δηλαδή οι βροχές θα μετατραπούν σε χιονοχάλαζο-στουπόχιονο και χιόνι συνοδεία ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων.

Μέσα στο μεσημέρι προς το απόγευμα πρόσκαιρα ο καιρός θα ανοίξει τα φαινόμενα θα σταματήσουν και δεν αποκλείεται να βγει και ήλιος.

Από το απόγευμα και μετά προς το βράδυ πάλι ο καιρός θα καταστεί άστατος με ανοιγο-κλεισίματα και χιονομπόρες κατά διαστήματα με απότομη έναρξη και λήξη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί από 0oC έως 4οC Η ελάχιστη θερμοκρασία θα σημειωθεί προς το μεσημέρι ενώ η μέγιστη τις πρωινές ώρες.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Με κατά τόπους συννεφιά θα ξεκινήσει ο καιρός και ίσως κάποια μικρά ανοίγματα του καιρού τις πρωινές ώρες. Γρήγορα και πάλι προς το μεσημέρι και το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα κλείσει με χιονομπόρες που θα έχουν ένταση αλλά μικρή διάρκεια. Μέχρι και το βράδυ θα συνεχίσει αυτός ο άστατος καιρός με τα ανοίγματα του καιρού αλλά και τις περιόδους όπου θα συννεφιάζει απότομα και θα εκδηλώνονται οι παροδικές χιονοπτώσεις στην Τρίπολη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 με -3οC ενώ δεν θα ξεπεράσει τους 2-3οC. Παγετός θα σημειωθεί κατά την διάρκεια των πρωινών και νυχτερινών ωρών.

Μείνετε συντονισμένοι στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 και στα άρθρα που αναρτούνται στο site γιατί έρχονται περισσότερα χιόνια μετά το Σαββατοκύριακο.

Νέα ψυχρή εισβολή από τη Δευτέρα 07 Ιανουαρίου.

Δείτε Live εικόνα από την πόλη της Τρίπολης. Κλικ πάνω στην εικόνα

Επιμέλεια: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5