Το Ναύπλιο γιόρτασε την 196η επέτειο της απελευθέρωσής του από τον Τούρκικο ζυγό (vid & ph)

Κυριακή, 25 Νοέμβριος 2018 22:01

Τελευταία Κυριακή του Νοέμβρη σήμερα και στο Ναύπλιο γιορτάστηκε με λαμπρότητα η Άλωση του Παλαμηδιού και η απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό.

Το πρωί τιμητικό άγημα, παρέλαβε την εικόνα του Στάϊκου Σταϊκόπουλου, από το Δημαρχείο και την ανέβασε στο κάστρο του Παλαμηδίου.Εκεί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, τελέσθηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου για τον Στάϊκο τον Ζατουνίτη και για όλα του τα παλληκάρια, ενώ παράλληλα εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας.

Στην συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης υφυπουργό εργασίας Α. Πετρόπουλο, τους βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλα, Γ. Μανιάτη, Γ.Ανδριανό, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Τ. Χειβιδόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, τον Δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” Θ. Σπαντιδέα, τις στρατιωτικές αρχές του Νομού και από άλλους εκπρόσωπους και φορείς.

Πηγή:argolikeseidhseis.gr