Τρίπολη | “Χρυσές δουλειές” και για επαγγελματίες κομμωτές-κουρείς εκτός από τα “βαλιτσάκια” στην καραντίνα (vid)

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 17:46

self test μόνο για τους εργαζόμενους στα κομμωτήρια -κουρεία και όχι για τους αυτοαπασχολούμενους

Για “αίσχη” και για εργασία σε πυλωτές, πάρκινγκ, υπόγεια  κάνει λόγο ο πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Κομμωτών-κουρέων Τρίπολης Θεόδωρος Κατσαρός, ο οποίος είναι αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Σύλλογο Κομμωτών-κουρέων.Συγκεκριμένα αναφέρει πως στην τελευταία καραντίνα δεν τηρήθηκε από πολλούς κομμωτές-κουρείς, λόγω ίσως και της πίεσης των πελατών-πελατισσών- η μη παροχή υπηρεσιών και παρά το γεγονός ότι τα κουρεία- κομμωτήρια ήταν κλειστά, πολλοί ήταν και χτενισμένοι και κουρεμένοι και βαμμένοι ενώ υπήρξαν περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών σε όποιον χώρο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Όπως αναφέρει αυτό είναι πρωτοφανές, γιατί μέχρι τώρα γνώριζαν μόνο για τα βαλιτσάκια, τα λεγόμενα, ενώ δεν πίστευαν πως μπορεί επαγγελματίες κομμωτές-κουρείς να μην τηρούν το lockdown.

Ο κ. Κατσαρός αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα που αφορούν τον κλάδο τους και τόνισε πως και τώρα που άνοιξαν παραμένει πρόβλημα το γεγονός ότι τα self test δεν αφορούν στους αυτοαπασχολούμενους αλλά μόνο στους εργαζόμενους και επιπλέον δεν γνωρίζουν τι γίνεται με τους πελάτες, αφού υπήρξε περίπτωση που όταν πελάτης βρέθηκε θετικός, παρά το αρνητικό τέστ του επαγγελματία , αυτός έμεινε σε καραντίνα για 14 μέρες με κλειστό το κατάστημά του.

Επίσης τόνισε πως από τα καλά που θα κρατήσουν από την πανδημία είναι τα ραντεβού με τους πελάτες, αλλά και το γεγονός πως έχουν την ευκαιρία να δείξουν την αξία της κομμωτικής η οποία είναι τέχνη και φάνηκε τις μέρες που οι πολίτες δεν είχαν τη δυνατότητα να πάνε κομμωτήριο-κουρείο, πόσο τους έλειψε, αφού ο κομμωτής-τρια είναι και ψυχολόγος για τον πελάτη.

 

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τα όσα δήλωσε ο κ. Κατσαρός Θεόδωρος.