Τρίπολη | “Αι γενεαί πάσαι… Νικηταράς!” στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο (video, pics)

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821, το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, στις 25 Μαρτίου 2024 και ώρα 20:00 θα παρουσιάσει το θεατρικό αριστούργημα του Γιώργου Α. Χριστοδούλου,”Aι γενεαί πάσαι… Νικηταράς!”.



Ακολουθούν δηλώσεις από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Ελένη Καρούντζου, τον θεατρικό συγγραφέα Γιώργο Χριστοδούλου και τον χορηγό της παράστασης, Τάσο Κεχαγιά.

Μια συγκλονιστική αναδρομή στη ζωή του μεγάλου ήρωα όπου ο συγγραφέας μας παραδίδει τον ήρωα Νικηταρά (Χρίστος Γεωργίου) να συνομιλεί με την ψυχιατρικά ασθενή κόρη του, (Σάρα Τερζή) για όλους και για όλα.

Η παράσταση παρουσιάζεται από το 2021 μέχρι και σήμερα ανελλιπώς, σε θέατρα, Δήμους και Περιφέρειες ανά την Ελλάδα και έχει υμνηθεί από δημοσιογράφους, κριτικούς και κοινό…

Την κατασκευή σπαθιού του Νικηταρά (ακριβές αντίγραφο) επιμελήθηκε ο Λευκαδίτης καλλιτέχνης-τεχνίτης Νίκος Κορφιάτης.

Η παράσταση είναι ευγενική χορηγία του Τριπολιτσιώτη κ. Τάσου Α. Κεχαγιά.

Διανομή

Νικηταράς: Χρίστος Γεωργίου

τρελο-Σοφιά: Σάρα Τερζή

Δυο λόγια για το έργο…

Ο Νικηταράς! Είναι αυτός, που έδωσε τόσες μάχες, που έσπασε τρία σπαθιά στα Δερβενάκια και που ποτέ δεν καταδέχτηκε να πάρει λάφυρα.

Είναι αυτός, που φυλακίστηκε άδικα για δύο χρόνια σ’ ένα σκοτεινό κελί, υπομένοντας άγριους ξυλοδαρμούς και εξευτελισμούς.

Ένας ήρωας, που μετά την Επανάσταση του 1821, τυφλώθηκε από τις κακουχίες και τα βασανιστήρια και αναγκάστηκε να γίνει ζητιάνος, για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του.

Είναι αυτός, που είδε την κόρη του Σοφία να τρελαίνεται, επειδή τον αντίκρισε μες στα αίματα!! Που είδε να βγάζουν το καλύβι του σε πλειστηριασμό!

Ένας ήρωας, ένας Έλληνας, που σε όλη του τη ζωή πολέμησε για μια πατρίδα ελεύθερη, αλλά ουδείς δε γνωρίζει μέχρι σήμερα, που βρίσκεται ο τάφος του…(!!!). Μια σπαραχτική-ανθρώπινη παράσταση, που θα συγκινήσει και τον πιο σκληρό θεατή…

Προηγούμενο άρθροΝίκη επί του ΝΟ Πύλου για τον Πελασγό ΚΟΜ
Επόμενο άρθροΝικηφόρο πέρασμα από τους Μολάους για τον Πολύβιο