Τρίπολη: Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Βακιρτζή (vid,ph)

Σάββατο, 6 Μαΐου 2017 10:49

Ένα από τα μηνύματα του καλλιτέχνη είναι το μήνυμα της ελπίδας

Τα εγκαίνια της έκθεσης “Μικρή Αναδρομή” του ζωγράφου Αλέξανδρου Βακιρτζή πραγματοποιήθηκαν, στην αίθουσα Τέχνης “Κούρος”, το βράδυ της Παρασκευής 5 Μαΐου.Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Ελλάδος Εύη Τατούλη, η οποία και μίλησε για το έργο του καλλιτέχνη καθώς και για τα μηνύματα που αυτό περνά. Η κα. Τατούλη σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο ζωγράφος αποτελεί έναν από τους χαρακτηριστικότερους εκπροσώπους του διαλεκτικού ρεαλισμού.

Η κα. Τατούλη τόνισε πως “ο κ.Βακιρτζής δεν ζωγραφίζει για να συνομιλεί με τον εαυτό του αλλά με ανθρώπους που έχουν ενδιαφέρον για την τέχνη του και μέσα από αυτήν την συνομιλία ολοένα και περισσότερο του δίνεται η δυνατότητα να αυξάνει τη μεταδοτικότητα της σκέψης του” και συνέχισε πως το έργο του έχει και ένα επίκαιρο μήνυμα, που δεν είναι άλλο παρά “η κατάρρευση των αυθεντιών είτε στην πολιτική είτε στην τέχνη”.

Το καλωσόρισμα στους παρευρισκόμενους έκανε ο κ.Πιτερός– καλλιτέχνης και ο ίδιος, ο οποίος μίλησε για τους τρεις θεματικούς κύκλους του έργου του κ.Βακιρτζή. Οι τρεις κύκλοι είναι οι θαλασσογραφίες, η αρχ αία Ελλάδα και τέλος έργα με ονειρικά και ανθρωποκεντρικά στοιχεία.

Ο ίδιος ο ζωγράφος δεν θέλησε να πει πολλά και σημείωσε μόνο πως το έργο του θα το κρίνουν όσοι δουν τους πίνακές του, αν είναι καλό ή κακό.

Τέλος μίλησε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, να σημειώσουμε πως η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που εκτός από την αναφορά στον ζωγράφο τόνισε τη σημασία που έχει για την Τρίπολη η αίθουσα Τέχνης του Κούρου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τα εγκαίνια της έκθεσης η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Μαΐου.

Εγκαίνια έκθεσης Αλέξανδρου Βακιρτζή