Τρίπολη | Εκδήλωση για τη δημόσια χρήση μουσικής και τα πνευματικά δικαιώματα (vid,ph)

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 21:04

Συζήτηση –ενημέρωση με θέμα «Δικαιώματα χρήσης δημόσιας εκτέλεσης μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος» πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Εστιατόρων Αρκαδίας, το βράδυ της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου, στο κτίριο της ΟΕΒΑ, στην Τρίπολη.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων Αρκαδίας Δημήτρης Κεκετσίδης σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των μελών τους για το νέο καθεστώς και τις υποχρεώσεις τους μετά την κατάργηση της ΑΕΠΙ. Εκείνο που θέλουν όσοι ασχολούνται με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι να μπορούν να πληρώνουν το λιγότερο δυνατό ποσό στις εταιρείες που εκπροσωπούν τους δημιουργούς (μουσικούς, συνθέτες, τραγουδιστές). Επίσης θέλουν να μην έχουν πρόστιμα και να υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο γύρω από την δημόσια χρήση μουσικής.Για την εκδήλωση μίλησε και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Πάρης Κατσικερός, που τόνισε και αυτός πως θέλουν το καλύτερο για τα μέλη τους  και τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση.

Από τη δική του πλευρά ο διευθυντής της Αυτοδιαχείρισης, της μιας εκ των δύο εταιρειών που εκπροσωπούν τους δημιουργούς, μετά την κατάργηση της ΑΕΠΙ, Γιάννης Γκιώκας, επεσήμανε την υποχρέωση που έχουν οι χρήστες της μουσικής από ραδιόφωνο ή τηλεόραση για την πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων, αναφέρθηκε στο κόστος που θα επιβαρύνει τους καταστηματάρχες και τόνισε πως δεν θέλουν να επιβάλλουν πρόστιμα αλλά να έχουν μία καλή συνεργασία με τους επαγγελματίες.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις που έγιναν στο βίντεο (μιλούν ο κ.Κεκετσίδης, ο κ.Κατσικερός και ο κ.Γκιώκας).

Ενημερωτική εκδήλωση στην Τρίπολη για τα πνευματικά δικαιώματα