«Τσουχτερά» πρόστιμα για όσους δεν ακολουθήσουν τον κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων (vid)

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 20:01

Η εταιρεία Eurocert και το ΤΕΕ Πελοποννήσου πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση, σχετικά με τον νέο κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων – GDPR. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 31 Μαΐου, αργά το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Σκοπός της εκδήλωσης η ενημέρωση των μηχανικών – μελών του ΤΕΕ για τον ευρωπαϊκό κανονισμό που έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και λίγες μέρες.Ο νέος κανονισμός έρχεται να προστατέψει τους πολίτες από την “κακή χρήση” των προσωπικών τους δεδομένων από εταιρείες του διαδικτύου και επιχειρήσεις. Για να χρησιμοποιήσει κάποιος τα προσωπικά δεδομένα ενός πολίτη-καταναλωτή, οφείλει να έχει την ρητή συγκατάθεσή του, διαφορετικά τον περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα.

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται πλέον πιο συχνά για την συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένω, θα μπορούν να ζητούν διόρθωση αναληθών στοιχείων και βέβαια θα μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να ζητήσουν τη διαγραφή των στοιχείων τους.

Η κάθε εταιρεία και γενικά κάθε χρήστης των προσωπικών δεδομένων θα πρέπει να μπορεί να αποδεικνύει ότι λαμβάνει όλα τα μέτρα για την προστασία τους και γενικά για όλα όσα προβλέπει ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός.

Στην εκδήλωση, δυστυχώς, δεν υπήρξε μεγάλη προσέλευση κοινού.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις της Προέδρου του ΤΕΕ Πελοποννήσου Χαρίκλειας Τσιώλη και του εκπροσώπου της εταιρείας Eurocert Τάκη Θεοφανόπουλου.