Β. Μπέλλιος στη ΔΡΤ: “Το παιδί πρέπει να προστατεύεται και πριν γεννηθεί και μετά” (ήχος)

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019 13:43

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή “Double Trouble” με την Ντόρα Παπαιωάννου και ην Τόνια Μεγρέμη φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας (07/10) ο γυναικολόγος – μαιευτήρας και Αντιπρόεδρος του συλλόγου προστασίας αγέννητου παιδιού “Η Αγκαλιά” κ.Μπέλλιος Βασίλης.

Ο κ.Μπέλλιος μας μίλησε για τον σύλλογο, ο οποίος από την αρχή της ιδρύσεως του το 1998 μέχρι και το 2018, έχει στηρίξει Πανελλαδικά 7.686 οικογένειες συνολικά και έχουν γεννηθεί με την βοήθειά του περισσότερα από 2.900 παιδιά.Αφορμή για την αναζήτηση από μέρους μας εκπροσώπου που θα “σύστηνε” στους ακροατές μας τον σύλλογο “Η Αγκαλιά” στάθηκε η εικόνα μιας μητέρας – που έκανε πρόσφατα τον γύρο όλων των ΜΜΕ – η οποία άφησε μωρό της στην πόρτα μιας πολυκατοικίας, καθώς δεν ήταν σε θέση να το μεγαλώσει, όπως δήλωσε αργότερα.  “Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, όποιον έχει την ανάγκη μας. Ενα μωρό πρέπει να προστατευθεί ήδη από όταν είναι στην κοιλιά της μητέρας του και φυσικά και αφού γεννηθεί. Θέλουμε να γνωρίζουν οι γυναίκες. πως δεν είναι μονές!”, υπογράμμισε ο κ.Μπέλλιος.

Στις παρεχόμενες υπηρεσίες της “Αγκαλιάς” συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων σεμινάρια επιμόρφωσης σε θέματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, προγεννητικής και περιγεννητικής ψυχολογίας – στήριξη με κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, γυναικολόγο, μαιευτήρα, μαία, παιδαγωγό και νομικό – πρόγραμμα βάπτισης και οικονομικής αναδοχής – και μηνιαίο πρόγραμμα υλικής στήριξης (γάλατα, είδη πρώτης ανάγκης, πάνες, είδη βρεφικής προικός, ρουχισμό, παιχνίδια, κ.ά.) στα παιδιά και στις οικογένειες τους.

Ακούστε τα όσα μας είπε ο κ.Μπέλλιος:

Μάθετε περισσότερα για την “Αγκαλιά” μέσα από την ιστοσελίδα της (κλικ ΕΔΩ)