Β.Γούργαρης στη ΔΡΤ: “Είμαστε σε εγρήγορση και υπάρχει συναινετική λογική στις αποφάσεις μας” (ήχος)

Τρίτη, 7 Απριλίου 2020 10:51

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Τρίτης (07/04) ο δημοτικός σύμβουλος – επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Γούργαρης.

Ο κ.Γούργαρης αρχικά εξέφρασε για ακόμα μια φορά τις ευχαριστίες του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει καθημερινά “μάχη” με τον κορωνοϊό, ενώ αναφερόμενος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε: “Ζητήσαμε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα μέτρα για τον κορωνοϊό για να δούμε τι θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση και τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε εμείς σαν Δήμος. Χτες είχα ζητήσει λοιπόν να μπει αυτό το θέμα προ ημερήσιας διάταξης. Έγκαιρα από την Κυριακή είχα στείλει το αίτημα και τις σχετικές εισηγήσεις σε όλους”, ενώ συμπλήρωσε: “Υπήρξε θετική κατάληξη. Ομόφωνα ψηφίσαμε να διατυπώσουμε αίτημα προς την κυβέρνηση ζητώντας ουσιαστική ενίσχυση του Παναρκαδικού νοσοκομείου, να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ και να εγκατασταθούν νέες. Επιπλέον να ζητήσουμε να γίνει μια μονάδα εκτός νοσοκομείου για ήπια νοσηλεία ασθενών σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα κορωνοϊού. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στο Παναρκαδικό νοσοκομείο. Υπάρχουν άλλοι χώροι”.Στην συνέχεια ανέφερε: “Αποφασίσαμε ακόμα να ζητήσουμε την ενίσχυση όλων των πληττόμενων. Μικρή μεν η βοήθεια αλλά πρέπει να δοθεί σε όλους. Επιπλέον ζητήσαμε να αρθεί το μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης των παραγωγών σε άλλες λαϊκές αγορές, γιατί πολλοί παραγωγοί δικοί μας δούλευαν σε άλλες περιοχές”.

Τέλος δήλωσε: “Μέσα σε αυτό τον χαμό τώρα, υπάρχει και η απειλή να έρθουν τα κοράκια σε όσους χρωστάμε να μας πάρουν τα σπίτια. Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν βάζουμε και το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: