Βασίλης Σφακιανόπουλος | Ο άνθρωπος που περπάτησε 182 χιλ. για καλό σκοπό μιλά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο!

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 17:46

O Βασίλης Σφακιανόπουλος ξεκίνησε από την Κυψέλη για να περπατήσει 182 χιλιόμετρα μέχρι το χωριό «Ελληνικά» της Εύβοιας, έχοντας έναν ξεχωριστό σκοπό.

Για έξι μέρες η πορεία του ξεκινούσε κάθε μέρα στις επτάμιση το πρωί, με σκοπό μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα να φτάσει στον προορισμό της εκάστοτε μέρας, έχοντας διανύσει είκοσι πέντε χιλιόμετρα, μαζεύοντας σκουπίδια!Το εγχείρημα ήταν συνδεδεμένο με την ανάδειξη της ρύπανσης που προκαλούν οι κακές συνήθειες των οδηγών, της σχέσης τους με τις πυρκαγιές και της ανάγκης για αλλαγή της νοοτροπίας μας κατά την οδήγηση και όχι μόνο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, η τεράστια καταστροφή που συνέβη αυτό το καλοκαίρι στην Εύβοια δημιούργησε την ανάγκη για στήριξη όσων επλήγησαν και τέτοιες ενέργειες λειτουργούν αφυπνιστικά για τον κόσμο και θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές που έχουν δοκιμαστεί, όπως της Αρκαδίας.

Αλλωστε, μας αποκάλυψε, πως ήδη σχεδιάζεται μία ξεχωριστή σκυταλοδρομία, μία ανθρώπινη αλυσίδα δηλαδή, όπου το μάζεμα των σκουπιδιών θα μεταφράζεται σε χρήματα για πυρόπληκτες περιοχές!

Ο Βασίλης, μοιράστηκε μαζί μας, την εμπειρία του από την καμπάνια μέσω crowdfunding, περιέγραψε τις εντυπώσεις που αποκόμισε από τις περιοχές και τον κόσμο που τον υποδεχόταν, ενώ σχολίασε και την συγκινητική υποδοχή των ομάδων Save Your Hood.

Αλλωστε ο συγκεκριμένος αποτελεί και τον εμπνευστή της συγκεκριμένης ενέργειας που έχει αγκαλιαστεί και στον Δήμο Τρίπολης με εθελοντές να καθαρίζουν δάση, γειτονιές και δρόμους.

«Ο κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ θερμά και υποστήριξε το εγχείρημα με διάφορους τρόπους. Πρέπει να περιορίσουμε τις πράξεις μας, τα απορρίμματά μας, τις συσκευασίες μας γενικά. Να περιοριστούμε σε συγκεκριμένα πράγματα τόσο στις συσκευασίες όσο και στις διατροφικές μας συνήθειες. Είναι ώρα να δείξουμε ότι μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για έναν κοινό σκοπό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στην Δημοτική Ραδιοφωνία και την Τόνια Μεγρέμη: