Βιωματικές εβδομάδες για γονείς Α.με.Α. στην Τρίπολη

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 11:09

Ο σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας διοργανώνει βιωματικές εβδομάδες για γονείς ΑμεΑ, την περίοδο Φεβρουάριος 2019 – Ιούνιος 2019. Η θεματολογία θα διαμορφωθεί την πρώτη μέρα συνάντησης από τους ίδιους τους γονείς.

Συντονίστρια ομάδας: Όλγα – Παναγιώτα Καραθανάση ( Ψυχολόγος – Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια).Η κα. Καραθανάση, έχει μεταπτυχιακό στην Οργανωτική και Οικονομική Ψυχολογία, έχει 4ετή πιστοποιημένη εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Έχει εργαστεί σε δομές Πρόνοιας, Κέντρο Ημέρας ως συντονίστρια σχολών γονέων και διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ειδική αγωγή.

Έναρξη-Λήξη: Φεβρουάριος – Ιούνιος 2019

Συχνότητα Συναντήσεων: 2 φορές/μήνα

Διάρκεια: 1 ώρα (απογευματινές ώρες)

Δήλωση Συμμετοχών: έως 8-2-2019

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6987140989 (κα Δημοπούλου) – 2710221964 (σταθερό συλλόγου)

Εmail:sillogosamea@hotmail.gr

Λίγα λόγια…

Οι γονείς μέσα από βιωματικές ασκήσεις και συζήτηση θα επεξεργαστούν σημαντικά ζητήματα γονεϊκότητας. Άρα, οι ομάδες θα είναι βιωματικές με την έννοια ότι μαθαίνουμε πράγματα μέσα από την βιωματική δράση. Στόχος είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να μάθουμε να εκφραζόμαστε και σταδιακά να αντικαθιστούμε δυσλειτουργικές σκέψεις και συμπεριφορές με πιο λειτουργικές. Απλά, η αναπηρία εδώ αποτελεί το κοινό ερέθισμα ως σημείο αναφοράς. Άλλωστε, όπως λέει και το γνωσιακό-συμπεριφοριστικό μοντέλο παρέμβασης τα γεγονότα είναι αφορμές και όχι αιτίες.

«Αλλάζοντας στάση οι γονείς, αλλάζει και το παιδί, αφού σε κάθε οικογένεια, υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της»

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ